Ταράτσες για φαγητό σε αναπάντεχες γειτονιές

 Όταν καλοτρώς από ψηλά μοιάζει ο κόσμος ζωγραφιά για αυτό κι εμείς πιάσαμε ορεξάτοι θέση σε ταράτσες εκτός αθηναϊκού κέντρου που πρέπει να επισκεφθείς.

Ταράτσες για φαγητό σε αναπάντεχες γειτονιές

Διανύουμε πλέον το δεύτερο μισό του Σεπτέμβρη, όμως οι θερμοκρασίες παραμένουν ιδανικές για ταρατσάτες εξόδους κι εμείς βρισκόμαστε πάντοτε στις επάλξεις αναζητώντας το επόμενο σποτ που θα φιλοξενήσει τα τσιμπούσια μας. Αυτή τη φορά αποφασίσαμε ωστόσο να κινηθούμε πεινασμένοι εκτός κέντρου (Σύνταγμα, Μοναστηράκι, Θησείο, Κεραμεικός) κι ο δρόμος μάς έφερε σε υπέροχες ταράτσες που μας τράταραν τις νοστιμιές τους όσο εμείς χαζεύαμε τον κόσμο από ψηλά προσπαθώντας να βγάλουμε μια ετυμηγορία για το αν μοιάζει με ζωγραφιά.

Luma

Φερεκίδου 2, Παγκράτι, τηλ.:21 0752 4092

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Luma (@luma_athens)


To Luma στεγάζεται σε ένα υπέροχο τετράχωρο διατηρητέο κτίριο στην οδό Φερεκίδου στο Παγκράτι κι εδώ και λίγους μήνες σε καλεί στα μέρη του για να βρεις έναν ταιριαστό συνδυασμό παραδοσιακών και ρετρό στοιχείων, με γοητευτικές ιταλικές πινελιές που θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα οι λάτρεις της γειτονικής χώρας.

Κλασικά πιάτα της ναπολιτάνικης κουζίνας, ιδιαίτερες συνταγές και μια ποικιλία από κρασιά απ’ όλο τον κόσμο ενώνονται για να δημιουργήσουν ένα μενού γεμάτο χαρακτήρα, που είναι βέβαιο ότι θα καλύψει κάθε γαστρονομικό γούστο. Τις εντυπώσεις ωστόσο κλέβουν το υπόγειο κελάρι αλλά και η αυτοσχέδια ταράτσα που ήδη τρεντάρει στα social media.

Από το μενού ξεχωρίζουν οι Pappardelle con Gamberi (καρπάτσιο γαρίδα, μπισκ, μπρόκολο, κόκκινη πιπεριά, γαρίδες σωτέ) η πίτσα με μοτσαρέλα fior di latte, σάλτσα τομάτας, προσούτο San Daniele, ρόκα, flakes παρμεζάνας, το κουνουπίδι steak με πουρς σελινόριζας, γάλα αμυγδάλου, κάσιους, εσπρέσο, πίκλα παντζαριού κι αρώματα εσπεριδοειδών και το φιλέτο λαυράκι, χόρτα εποχής, φρέσκια τριμμένη τομάτα με dressing μπαλσάμικο και φρέσκο βασιλικό. Ο λογαριασμός στα 25€ το άτομο με ποτήρι κρασί.

Στου Θωμά 

Μαυρομιχάλη 22, Μανιάτικα, τηλ.: 2104206907

Τα ταρατσάτα μουσικά μεζεδοπωλεία είναι αν μη τι άλλο είδος προς εξαφάνιση ωστόσο, ο Θωμάς βαστά ακόμη γερά, δίνοντας άλλον έναν λόγο να βρεθούμε στη μερακλήδικη γειτονιά των Μανιάτικων. Ο χώρος βγάζει vibes παλιάς ελληνικής ταινίας και παθαίνει κοσμοσυρροή ειδικά τα Παρασκευοσαββατοκύριακα.

Στο μενού του βρίσκουμε μεζεδάκια σαν το αρμένικο σουτζούκι, τον καβουρμά, το κεμπάπ γιαουρτλού, το απάκι χοιρινό ή κοτόπουλο και τις εξαιρετικές τηγανιές, συνοδευόμενα από τα γνωστά παρελκόμενα –φρέσκες πατάτες τηγανιτές, χειροποίητη τυροκαυτερή, δροσερές σαλάτες και κάπου εδώ σταματάμε μην τα γράψουμε όλα. Μαζί με κρασάκι ο λογαριασμός δεν θα ξεπεράσει τα 20€ με κρασάκι.

Βύρωνος Πολιτεία

Κωνσταντινουπόλεως 97, Βύρωνας, 21 0765 9992

Μια ολόκληρη ταρατσάτη πολιτεία απλώνεται στον Βύρωνα, στεγάζοντας ένα ρακομελάδικο- εναλλακτικό καφενείο που βρίθει μεζεδακίων και γλυκόπιοτων κοκτέιλ με ελληνικά αποστάγματα -πιες ένα Ουζίτο με ούζο, μίξη εσπεριδοειδών, μαϊντανό, passion fruit και σιρόπι και θα μας θυμηθείς- που αξίζουν της δοκιμής σου. Οι πιο παραδοσιακοί μπορούν να εμπιστευθούν την κάβα με τα αμέτρητα τσίπουρα και ούζα που θα ενθουσιάσουν μύστες και πότες.

Εδώ δοκιμάζεις τα κεφτεδάκια με μαστίχα και μαστέλο Χίου, τη λεμονάτη κοτοτηγανιά σβησμένη με λευκό κρασί, το ψητό χαλούμι με λαδολέμονο μουστάρδας, και το κλέφτικο αρνάκι στη λαδόκολλα με γραβιέρα, πατάτα σπαστή και ξύσμα πορτοκαλιού. Ο λογαριασμός στα 17-20€ το άτομο με ουζάκια.

Terrazzini

Μαδύτου 29, Περιστέρι, τηλ: 21 0573 3164

Μια αυθεντική τρατορία στην καρδιά του Περιστερίου με όμορφη διακόσμηση, σε υποδέχεται στην ταράτσα της για να απολαύσεις εξαιρετικές λιχουδιές από τη γείτονα χώρα. Σωστά κατάλαβες ότι το μενού στο Terrazini έχει μια σαφή προτίμηση σε φρεσκοφουρνιστές πίτσες και λουκούλλειες μακαρονάδες.

Εδώ τρώμε Gamberetti a la vodka (ζυμαρικά με γαρίδα, ντομάτα λιαστή, σάλτσα san Marzano, φινόκιο, τσίλι, ξύσμα πορτοκαλιού και βότκα), την ομώνυμη πίτσα Terrazzini (με σάλτσα ντομάτας San Marzano, mozzarella, ζαμπόν, μπέικον, σαλάμι picante, πιπεριές και μανιτάρια) ή τη Bianca (με κρέμα, μοτσαρέλα, guanciale, πατάτα και θυμάρι), αλλά και τα Rigatoni di vitello (με μοσχαρίσια φιλετάκια, κρέμα, μανιτάρια και τρούφα). Ο λογαριασμός στα 22-25€ με ποτήρι κρασί.

Sky Bar 360°

Λεωφ. Ποσειδώνος 72, Παλαιό Φάληρο, τηλ:21 0987 2174

Στον 7ο όροφο του ξενοδοχείου Poseidon Athens, το Roof Garden προσφέρει μια ειδυλλιακή και πάνω από όλα ανεμπόδιστη θέα στον Σαρωνικό, σε συνδυασμό με μοναδικές εμπειρίες γαστρονομίας. Σκέφτεσαι κάτι καλύτερο; Όχι, δεν σκέφτεσαι -εμάς να ακούς- όσο σου αποκαλύπτουμε το έξτρα λαχταριστό μενού από το οποίο ξεχωρίζουν η σαλάτα μεσκλάν με τηγανιτό χαλούμι και φιλέτο φρέσκου ανανά, το καλαμαράκι τηγανιτό με πέστο λιαστής ντομάτας και λαδολέμονο, τα σκαλοπίνια από φιλέτο κοτόπουλο sautéed, σβησμένα με μοσχοφίλερο, πουρέ ψητής πατάτας και ντοματίνια κονφί σε κρέμα μουστάρδας με λεμόνι και μέλι, και το φιλέτο σολομού στη σχάρα πάνω σε σπαράγγια. Ο λογαριασμός στα 35-40€ το άτομο με ποτήρι κρασί.

Jasmine Skylounge

Λεωφόρος Κηφισίας 232 και Κασσαβέτη, Κηφισιά, τηλ.: 21 0801 5054

Πιο κοντά στο γαλάζιο του ουρανού, πιο ψηλά από κάθε άλλο, κοντινό ή μακρινό meeting point των Βορείων Προαστίων το Jasmine Skylounge είναι ένα all day bar restaurant που σίγουρα θα σε κερδίσει με την πρώτη ματιά. Ο βασικότερος λόγος είναι η θέα από την ταράτσα του που σου δίνει την Κηφισιά στο πιάτο, την ώρα που το προσεγμένο μενού κρύβει γαστρονομικές εκπλήξεις για τον πλέον εκπαιδευμένο ουρανίσκο. Επιβάλλεται να δοκιμάσεις την γαριδοσαλάτα, το μοσχαρίσιο διάφραγμα, η πάπια κονφί, τα νιόκι με κρέμα γκοργκοντζόλα, μήλο κομποτέ και καρύδι και τη σφυρίδα με κρέμα φρικασέ και ζελέ μανταρίνι. Ο λογαριασμός στα 30-35€ μαζί με κοκτέιλ.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v