Οι καλύτερες διευθύνσεις για φαγητό στην Άνδρο

Διακοπάρεις στην πιο πράσινη από όλες τις Κυκλάδες, και κάθεσαι και ρωτάς το Google «πού να φάω στην Άνδρο»; Μην ψάχνεις άλλο, εδώ θα σου τα πούμε όλα.

Οι καλύτερες διευθύνσεις για φαγητό στην Άνδρο

Κοντινή και πανέμορφη, αρχοντική αλλά και φιλόξενη, με προτάσεις διαμονής και φαγητού για όλα τα βαλάντια, η Άνδρος είναι από τα νησιά που ξέρουν να καλοτρώνε. Αν βρέθηκες στα μέρη της και δεν ξέρεις πού και τι να πρωτοφάς, άφησέ το πάνω μας, σου συγκεντρώσαμε μερικές από τις καλύτερες επιλογές σε μια μικρή αλλά περιεκτική λίστα.

Ο Κόσσης στον Φελλό
Χάρτης εδώ 

Ξακουστή και κοσμαγάπητη, η πρώτη διεύθυνση που θα σου συστήσουν οι ντόπιοι αν πεις πως θέλεις να φας κρέας, ο Κόσσης είναι φάρμα και ταβέρνα, δύο σε ένα, γεγονός που ενθουσιάζει και τα πιτσιρίκια. Εδώ θα δοκιμάσεις καταπληκτικό κατσικάκι στη λαδόκολλα, ντόπιο λουκάνικο να γλείφεις τα δάχτυλά σου, αρνίσια μπριζολάκια και ζουμερά μπιφτέκια, και θα τα συνδυάσεις με λίγα και καλά σπιτικά ορεκτικά –φρεσκοκομμένες πατάτες, τηγανιτά κολοκυθάκια, τζατζίκι και ντόπιο τυρί. Ο λογαριασμός με κρασί θα βγει στα 25€ περίπου το άτομο.

Ο Πλάτανος στη Χώρα
Χάρτης εδώ 

Απλώνει τραπεζάκια στο πλακόστρωτο, στη σκιά του θρυλικού πλάτανου εκεί που τελειώνει ο κεντρικός δρόμος της Χώρας, και τα φορτώνει με κάθε λογής μεζεδάκια, που περιλαμβάνουν την παραδοσιακή ανδριώτικη φουρτάλια, ντόπιο λουκάνικο, γιαγιαδίσια κεφτεδάκια, γαριδούλες στο τηγάνι και φρέσκες τηγανιτές πατάτες. Με παγωμένες μπύρες, ο λογαριασμός βγαίνει γύρω στα 15-17€ το άτομο.

Η Ασημόλευκα στα Υψηλά
Χάρτης εδώ 

Λίγο έξω από την Χώρα, την οποία αγναντεύει από ψηλά, η Ασημόλευκα φημίζεται για τα μαγειρευτά της, από τα οποία ξεχωρίζουν το λεμονάτο κατσικάκι, το ριγανάτο χοιρινό και το μοσχαράκι με λιαστή ντομάτα. Έχει και ωραία ψητά της ώρας για τους κρεατοφάγους της παρέας, και μεγάλες μερίδες και πολύ καλές τιμές, στα 20€ περίπου το άτομο με ντόπιο κρασί.

Το Μπαλκόνι του Αιγαίου στο Άνω Απρόβατο
Χάρτης εδώ 

Διάσημο για την φαντασμαγορική του θέα, ειδικά την ώρα του ηλιοβασιλέματος, και για το δικό τους ψωμί που το ζυμώνουν με γλυκάνισο και είναι εμπειρία από μόνο του, το Μπαλκόνι του Αιγαίου σερβίρει λίγα και καλά μαγειρευτά, από τα οποία ξεχωρίζουν το κοκκινιστό μοσχαράκι και ο κόκορας, αλλά και κρεατικά της ώρας, μεταξύ των οποίων αρνίσια παϊδάκια και ζουμερή σταβλίσια μπριζόλα. Ο λογαριασμός με το απαραίτητο κρασί θα κυμανθεί από 20€ έως 30€ το άτομο, αναλόγως αν κινηθείς σε μαγειρευτά ή κρεατικά.

Ο Πλάτανος στον Πιτροφό
Χάρτης εδώ 

Ο δεύτερος Πλάτανος της λίστας μας σερβίρει σπιτικό φαγάκι με ντόπιες πρώτες ύλες, πολλές από τις οποίες έρχονται απευθείας από το μποστάνι του ιδιοκτήτη. Μην χάσεις τις γεμιστές ντομάτες, το κοκκινιστό μοσχαράκι, το αρνί στον φούρνο με πατάτες και το κοτόπουλο, επίσης στον φούρνο. Πολύ καλές και οι φρεσκοκομμένες τηγανιτές πατάτες. Λογαριασμός με κρασί, στα 17-20€ το άτομο.

Το Αρχιπέλαγος στην Χώρα
Χάρτης εδώ 

Μαγειρείο βγαλμένο από τα παλιά, που έχει όμως και κάποια ψαρικά στο μενού, απλώνει τραπεζάκια πλάι στην θάλασσα και αγναντεύει τον πανέμορφο φάρο της Άνδρου. Τα μαγειρευτά τα διαλέγεις από τη βιτρίνα, ξεχωρίζουν τα κυμινάτα σουτζουκάκια, το κοκκινιστό μοσχαράκι, ο μουσακάς και η πανσέτα στον φούρνο. Με δροσερό κρασί, ο λογαριασμός στα 20€ περίπου το άτομο.

Του Παριανού στα Αποίκια
Χάρτης εδώ 

Καφενεδάκι-μεζεδοπωλείο από αυτά που αρχίζουν να λείπουν από τις Κυκλάδες, απλώνει τα τραπέζια του σε μια υπερυψωμένη αυλή με σούπερ θέα, και σερβίρει φανταστικά μεζέδια σαν τις κροκέτες κολοκυθιού, τα τυροπιτάκια με πιπεριά Φλωρίνης, τα κεμπαπάκια, τη φάβα και την πανσέτα με γλυκόξινη σάλτσα. Συνοδεύεις με κρασάκι και πληρώνεις γύρω στα 20€ το άτομο.

Η Ταβέρνα Μπαρμπαρόλα στις Στενιές
Χάρτης εδώ 

Αν αναρωτιέσαι τόση ώρα πού είναι το ψάρι, εδώ σου το φυλάγαμε, για το τέλος. Η Ταβέρνα Μπαρμπαρόλα σερβίρει ωραία θαλασσινά με καταπληκτική θέα στην θάλασσα. Ξεχωρίζουν στο μενού οι σουπιές γιαχνί, το ψητό καλαμάρι και η γαριδομακαρονάδα, ενώ για τους αντιφρονούντες πολύ δυνατά παίζουν τα μαγειρευτά του, και ειδικά τα γεμιστά. Λογαριασμός για ουζάκι και θαλασσινά, στα 30€ περίπου το άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v