Τα καφενεία των Κυκλάδων όπου έχει σταματήσει ο χρόνος

Ψήσε ένα βαρύ γλυκό, και ακολούθησέ μας σε μία φωτο-βόλτα σε μερικά από τα ωραιότερα, παραδοσιακά καφενεία των Κυκλάδων.

Τα καφενεία των Κυκλάδων όπου έχει σταματήσει ο χρόνος

Η πεμπτουσία των διακοπών είναι η στιγμή που κάθεσαι σε μια ψάθινη καρέκλα και παραγγέλνεις ελληνικό καφέ με λουκουμάκι, ενώ φοράς ακόμα το μαγιό, την ώρα που ο ήλιος δύει. Και αν αυτό το έκανες εικόνα και χαμογελάς ήδη, περίμενε να σου δείξουμε και μερικά από τα ωραιότερα, παραδοσιακά καφενεία των Κυκλάδων.

(*) Προσοχή, οι παρακάτω εικόνες προκαλούν παρενέργειες που περιλαμβάνουν τάσεις φυγής, σπάσιμο κουμπαράδων και μανιώδη αναζήτηση των φθηνότερων εισιτηρίων για τα νησιά. Σε προειδοποιήσαμε.

Ο Μεγάλος Καφενές στην Τήνο

Μετράει τα χρόνια του σε αιώνες, κι αυτό δεν είναι υπερβολή, έχει ήδη κλείσει τον πρώτο. Θα τον βρεις στην πλατεία του Πύργου, του ωραιότερου ίσως από τα χωριά της Τήνου.

Ο Χορευτής στην Αμοργό

Θα τον βρεις στα πανέμορφα Θολάρια, θα τον αναγνωρίσεις από την ξύλινη ταμπέλα του που ακόμα γράφει Οπωροπαντοπωλείο Καφενείο.

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Suss (@missgoa)

Ο Δρακάκης στη Σίφνο

Βρίσκεται στην Απολλωνία, την πρωτεύουσα του νησιού, από το 1887. Έχει υπάρξει στέκι ζωγράφων, λογοτεχνών, μουσικών και ποιητών.

Η Χαρά στη Σχοινούσα

Αν δεν έχει πάρει το μάτι σου τις φωτογραφίες της στα σόσιαλ τα τελευταία χρόνια, μάλλον δεν ασχολείσαι με τα σόσιαλ τα τελευταία χρόνια. Η Χαρά της Σχοινούσας βρίσκεται στο πόστο της από το 1960. Σήμερα τη λειτουργεί η τρίτη γενιά ιδιοκτητών.

Μπακάλικον Γαλάνης στη Μήλο

Μη σε ξεγελά το όνομα, φόρος τιμής στο παντοπωλείο που πρωτοάνοιξε το 1969, αυτό εδώ είναι ένα παραδοσιακό καφενείο που σερβίρει και πεντανόστιμους μεζέδες στον Τριοβάσαλο της Μήλου.

Καφενείο Κοχύλου στην Άνδρο

Βρίσκεται στο μικρό χωριουδάκι Κόχυλος, πάνω από το Κόρθι, και αγναντεύει από το μπαλκονάκι του την απεραντοσύνη του Αιγαίου.

Η Παλιά Αγορά στην Πάρο

Γνωστό στους ντόπιους και ως Καφενείο του Γαβαλά, βρίσκεται στη Νάουσα από το 1963 και συνεχίζει μέχρι σήμερα να σερβίρει ουζάκι με μεζέ μέχρι αργά και μερακλίδικο ελληνικό καφέ από νωρίς.

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lets Eat (@feedingstyles)

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v