Γιατί το ΚΑΠΕ είναι η δημοφιλέστερη παραλία της Αττικής;

Τέσσερα αρχικά, μια παραλία, κόσμος και κοσμάκης να βουτά στα καταγάλανά της νέρα. Το ΚΑΠΕ δεν είναι απλά μια παραλία, είναι η ομορφότερη παραλία της Αττικής.

Γιατί το ΚΑΠΕ είναι η δημοφιλέστερη παραλία της Αττικής;

Θυμάσαι πριν από 15 χρόνια που σου λέγαμε για μια κρυφή, πανέμορφη παραλία, χωρίς πολύ κόσμο, με κρυστάλλινα νερά που θυμίζουν Κυκλάδες;

Θυμάμαι, να λες με δάκρυα στα μάτια γιατί κι εμείς θυμόμαστε τις τότε βουτιές στο ΚΑΠΕ, όταν ακόμα δεν είχε μπει στα ραντάρ όλων των λουόμενων της Αττικής. Και που μπήκε όμως ποσώς μας νοιάζει γιατί παραμένει μια από τις αγαπημένες μας κι ας έγινε «σταρ».

Στην τελική, και οι σταρ καλοί είναι. Και αυτή η παραλία παρά την κοσμοπλημμύρα δεν έχει χάσει τον γοητευτικό της χαρακτήρα.

Αυτός ο μικρός κλειστός κολπίσκος με τα εντελώς κυκλαδίτικα νερά, το ψιλό, χρωματιστό βοτσαλάκι, την όμορφη θέα στο νησάκι Πάτροκλος και τις μυστικές παραλιούλες δεξιά κι αριστερά του, στις οποίες φτάνεις περπατώντας ή… τσαλαβουτώντας μέσα στο νερό, δεν σταματά να μας σαγηνεύει.

Ναι, τα Σαββατοκύριακα θα πρέπει να έρθεις είτε πολύ νωρίς, είτε πολύ αργά, είτε πολύ οπλισμένος με υπομονή, για να μπορέσεις να βρεις μια σπιθαμή να απλώσεις την πετσέτα σου. Μπορείς όμως να την επισκεφτείς και τις καθημερινές, και να απολαύσεις σαφώς πιο ήρεμα τις βουτιές σου στα όμορφα νερά της.

Ένας ακόμα λόγος για να έρθεις εδώ είναι η παντελής απουσία οργάνωσης. Πέρα από το καφέ που βρίσκεται στην κορυφή της, εκεί από όπου ξεκινούν τα σκαλάκια για να την προσεγγίσεις και το οποίο φέτος δεν θα λειτουργήσει, όπως μάθαμε, το ΚΑΠΕ έχει παραμείνει άσπιλο από την ανθρώπινη επέμβαση και αυτό είναι κάτι που μας αρέσει πολύ.

Αν θέλεις μπιτσόμπαρα και νταβαντούρι, υπάρχουν δεκάδες παραλίες στην ευρύτερη περιοχή των Λεγραινών, αλλά όχι αυτή.

Πλημμυρισμένη από κόσμο ή όχι, η παραλία του ΚΑΠΕ παραμένει μία από τις λίγες της αττικής ακτογραμμής που δεν έχει γεμίσει με ξαπλώστρες – και ευελπιστούμε να παραμείνει ως έχει.

Στην απίθανη περίπτωση που δεν την έχεις εντοπίσει ακόμα, η παραλία βρίσκεται εδώ –παρκάρεις όσο πιο κοντά στην (κλειστή) καντίνα βρεις ελεύθερη θέση, και εν συνεχεία κατηφορίζεις τα σκαλάκια.

Και αν μετά τις βουτιές σε πιάσει μια πείνα, τότε θα κατευθυνθείς προς την ψαροταβέρνα Θεόδωρος & Ελένη στα Λεγραινά, για χταπόδι ψητό λιαστό, λιαστό σκουμπρί στα κάρβουνα, σαρδέλες ψητές και εξαιρετικά μύδια με λευκή σάλτσα. Ο λογαριασμός τιμιότατος για ψαρικά, στα 25€ το άτομο, με τα απαραίτητα ουζάκια.

Και ένα fun fact: το ΚΑΠΕ οφείλει την ιδιόμορφη ονομασία του στην πινακίδα «ιδιοκτησία ΚΑΠΕ», η οποία αποτέλεσε ανά τα έτη σημείο αναφοράς για τον εντοπισμό της «μυστικής» αυτής παραλίας. Τα αρχικά σημαίνουν Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v