Στην όαση του Black Duck Garden τα cocktails είναι ο ορισμός του καλοκαιριού

Τα καινούργια cocktails της Μαίρης Ταλαιπώρου στον κήπο του Black Duck Garden φέρνουν πολύτιμη δροσιά στο καλοκαίρι στο κέντρο της πόλης.

Στην όαση του Black Duck Garden τα cocktails είναι ο ορισμός του καλοκαιριού

Εάν ανήκετε σε αυτούς που ζεσταίνονται μόνο και μόνο στην ιδέα να κατέβουν το καλοκαίρι στο κέντρο της Αθήνας, είμαι σίγουρη πως με το που θα μπείτε στον μοναδικό κήπο του Black Duck Garden, θα αλλάξετε γνώμη. Άλλωστε, το μέρος αγαπήθηκε από την πρώτη στιγμή που άνοιξε, το 2008, όταν το πανέξυπνο μαύρο παπί είχε τη φαεινή ιδέα να ξεκαλοκαιριάζει στον κήπο του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών, που κάποτε υπήρξε η πρώτη κατοικία του Όθωνα και της Αμαλίας.

Δεν είναι μόνο η δροσιά που χαρίζει απλόχερα ο ρομαντικός του κήπος με τις πολλές κρυφές γωνιές και τον επιβλητικό φοίνικα που είχε φυτέψει η ίδια η βασίλισσα, είναι και η αίσθηση του ανεπιτήδευτου που αποπνέει. Εδώ μπορείς να έρθεις όλες τις ώρες της ημέρας, μόνος σου ή με το αμόρε, με την παρέα σου ή με συναδέλφους, για να αρχίσεις τη μέρα σου ή να πάρεις μια ανάσα το μεσημέρι για να συνεχίσεις, το απόγευμα για να αποφορτιστείς, το βράδυ για να περάσεις λίγες ώρες μακριά από τη βουή της πόλης. Έχω βρεθεί και σε πάρτι γάμου, από αυτά που όλοι διασκεδάζουν και χορεύουν κι από όπου απουσιάζει κάθε βαρετό, στημένο σκηνικό.

Όταν πριν από λίγες μέρες μου έστειλε μήνυμα η Μαίρη Ταλαιπώρου για να βρεθούμε με μια παρέα συναδέλφων και να δοκιμάσουμε τα καινούργια cocktails που έχει δημιουργήσει για το Black Duck Garden, εννοείται πως πέταξα τη σκούφια μου. Βλέπετε, ξέρω από πρώτο χέρι πως τα ποτά που μιξάρει με το δαιμόνιο και πάντα ανήσυχο μυαλό και το ταλέντο της, τη μεταδοτική καλή της διάθεση και την προσήλωσή της σε αυτό που κάνει, είναι πρωτότυπα χωρίς, όμως, να παίζουν στο ταμπλό του εύκολου εντυπωσιασμού‧ κι αυτό, πιστέψτε με, δεν είναι καθόλου αυτονόητο. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο που η Μαίρη είναι περιζήτητη. Αυτόν τον καιρό συνεργάζεται με τέσσερα μπαρ-εστιατόρια, στην Αθήνα, στη Μύκονο και στην Ίο, είναι και Head Brand Ambassador της Schweppes για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα.

Αυτό που είναι πασιφανές στα ποτά της Μαίρης είναι ότι τα cocktails που δημιουργεί αντανακλούν την ατμόσφαιρα, το στιλ, την κουζίνα και το κοινό του κάθε μαγαζιού με το οποίο συνεργάζεται. Το επισκέπτεται πολλές φορές, συζητάει με τους εκάστοτε επιχειρηματίες και το προσωπικό, αφουγκράζεται και εμπνέεται. Έτσι, φέτος, έφτιαξε για το Black Duck Garden μια σειρά από ποτά απόλυτα ταιριαστά με αυτό, συνδυάζοντας υλικά που από τη μια είναι ίσως αναπάντεχα αλλά από την άλλη εκφράζουν όσα προσφέρει ο καταπληκτικός αυτός κήπος: το καλωσόρισμα, τη δροσιά, την ευεξία.  

Η λίστα χωρίζεται σε τέσσερα μέρη που ονομάζονται Duck Tails (πώς αλλιώς;). Οι παιχνιδιάρικες φυσαλίδες στο πρώτο, οι τρεις προσωπικές εκδοχές της Μαίρης στο δεύτερο, τα αγαπημένα της -και δικά μου- sour στο τρίτο και τα δύο μη αλκοολούχα στο τέταρτο, όλα έχουν κάτι από εκείνη. Αξίζει να σημειώσετε, επίσης, πως εδώ δεν θα βρείτε έτοιμα σιρόπια ούτε έξτρα ζάχαρη γιατί είναι τα ίδια τα φρούτα που μιλάνε. Το αρωματικό, πικρούτσικο και φρουτένιο Bitter Duck με Campari, σόδα από φραγκοστάφυλο και δενδρολίβανο, η για ακόμη μια φορά ιδιαίτερη ερμηνεία της στο φετινό άκρως καλοκαιρινό Bloody Duck που συνδυάζει πολλών ειδών ντομάτες με μαύρο καρότο, παντζάρι, βασιλικό και φράουλα, η φινέτσα της Duck-arita Sour με τεκίλα αρωματισμένη με χαμομήλι και σταφίδα και σε δεύτερες νότες τον ιβίσκο και τις φράουλες, και τα τρία ποτά που ήπια ήταν η έκφραση στο ποτήρι του τι είναι καλοκαίρι στην πόλη, καλοκαίρι στο Black Duck Garden!  

BLACK DUCK GARDEN
Ι. Παπαρρηγοπούλου 5-7
105 61 Αθήνα
Τηλ. 210 325 2396

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v