Το τυρί μπορεί να σε βοηθήσει να ζήσεις περισσότερο και καλύτερα

Η ψυχική ευεξία συμβάλλει τα μέγιστα στη μακροζωία σύμφωνα με νέα έρευνα, η οποία όμως βρήκε μία ακόμα παράμετρο για να γεράσουμε όμορφα: το τυρί.

Το τυρί μπορεί να σε βοηθήσει να ζήσεις περισσότερο και καλύτερα

Τρως τυρί; Καλά κάνεις. Συνέχισε και ίσως έχεις μια μακριά και υγιή ζωή.

Μια μεγάλης κλίμακας μελέτη 2,3 εκατομμυρίων ανθρώπων που διεξήχθη από μια ομάδα ερευνητών από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Σαγκάης Jiao Tong, διαπίστωσε ότι η ψυχική ευεξία είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας που συμβάλλει στην υγιή γήρανση και τη μακροζωία.

Όμως οι ερευνητές παρατήρησαν και μια ισχυρή σύνδεση της μακροζωίας με την κατανάλωση τυριού.

Η μελέτη ανέφερε επίσης ότι οι ευτυχισμένοι άνθρωποι ζουν περισσότερο, ανεξάρτητα από την κοινωνικοοικονομική τους κατάσταση.

Συγκρίνοντας βαθμολογίες σε θετικές προοπτικές, καταθλιπτικά συμπτώματα, νευρωτισμό και ικανοποίηση από τη ζωή με θέματα υγείας που σχετίζονται με την ηλικία, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η κακή ψυχική υγεία συνδέεται με συμπεριφορές και ασθένειες που συντομεύουν τη διάρκεια ζωής.

Και αν αυτό σου φαίνεται προφανές, πιάσε ένα πλατώ τυριών, γιατί η ίδια μελέτη διαπίστωσε ότι όσοι ανέφεραν τα πιο «ισχυρά» επίπεδα ψυχικής υγείας και ανθεκτικότητας στο στρες φάνηκε πως τρώνε περισσότερο τυρί.

Χρησιμοποιώντας 33 παράγοντες για τη σύνδεση της ψυχικής υγείας με τη σωματική γήρανση, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ενώ το τυρί δεν ευθύνεται άμεσα για τη μακροζωία, η υψηλότερη πρόσληψη τυριού και φρούτων συνέβαλε σημαντικά σε υψηλές βαθμολογίες ευεξίας.

Στην πραγματικότητα, όσοι ανέφεραν ότι καταναλώνουν καμέμπερ και παρόμοια τυριά είχαν θετικό αντίκτυπο 3,67% σε αυτούς τους θετικούς παράγοντες γήρανσης.

Συμπεριφορές και επιλογές τρόπου ζωής που μείωσαν σημαντικά τη βαθμολογία υγιούς γήρανσης, από την άλλη, περιλαμβάνουν (προφανώς) την παρακολούθηση τηλεόρασης, το κάπνισμα, τη χρήση φαρμάκων, τη διαταραχή ελλειμματικής προσοχής-υπερκινητικότητας (ADHD), το εγκεφαλικό επεισόδιο, τη στεφανιαία αθηροσκλήρωση και την ισχαιμική καρδιακή νόσο.

Πηγή

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v