Πώς να την βγάλεις φτηνά στη Σαντορίνη

Βρήκαμε αεροπορικά για Σαντορίνη με 30€ πήγαινε-έλα. Και τώρα που τραβήξαμε την προσοχή σου, έλα να σου πούμε και για οικονομικά δωμάτια και για φαγητό.

Πώς να την βγάλεις φτηνά στη Σαντορίνη

Αυτό που πολύς κόσμος αγνοεί για την Σαντορίνη, είναι πως σε αντίθεση με άλλα νησιά-σούπερ σταρ, η φάση της είναι μια χαρά δημοκρατική, έχει δηλαδή οικονομικές επιλογές, και για διαμονή και για φαγητό. Σύμφωνοι, δωμάτιο με θέα στην Καλντέρα και πισίνα στα πόδια του κρεβατιού σου δεν θα έχεις, ούτε θα τρως αστακούς σε τραπεζάκια πλάι στο κύμα. Αυτά όμως καθόλου δεν θα σε εμποδίσουν να χαζεύεις κάθε απόγευμα το ηλιοβασίλεμα στην Οία, να βουτάς σε παραλίες καρτποσταλικές σαν τη Βλυχάδα, να χορεύεις ώσπου να βγει ο ήλιος στα Φηρά και να βολτάρεις σε χωριά-μπιζουδάκια σαν τον Καρτεράδο, τον Βόθωνα και τη Φοινικιά.

Διαβάστε περισσότερα - Η κρυφή Σαντορίνη: Πέρα από την Καλντέρα… 

Η πιο οικονομική η διαμονή

Τα οικονομικότερα δωμάτια συγκεντρώνονται στις λεγόμενες πίσω παραλίες, την Περίσσα και τον Περίβολο δηλαδή, αλλά και στα χωριά της ενδοχώρας. Για τον Ιούλιο, βρήκαμε ωραιότατα δωμάτια με 73€ το δίκλινο στη Villa Nektaria, με 64€ το στούντιο δύο ατόμων στο Studio Halaris και με 63€ στο Apollo Rooms, και τα τρία στην Περίσσα. Στον Περίβολο, το Darzenta Athena Beach Houses έχει γλυκύτατες μεζονέτες στα 64€ ανά διανυκτέρευση για δύο άτομα ενώ στον Θόλο το Paradise Serenity είναι ένα ολόδικό σας σπίτι που κοστίζει 69€ ανά διανυκτέρευση για έως και τρία άτομα. 

Αν οι ημερομηνίες σου είναι σχετικά ευέλικτες, θυμίζουμε και το – Τέλειο κόλπο για να βρίσκεις φτηνά δωμάτια στο Booking

Με φαγητό τι γίνεται;

Προφανώς δεν περίμενες να το μάθεις από εμάς ότι στη Σαντορίνη συγκεντρώνονται μερικά από τα καλύτερα (και ακριβότερα) εστιατόρια της χώρας. Αντίθετα όμως απ’ ό,τι ίσως πιστεύεις, αυτά δεν είναι ο κανόνας –ούτε καν η πλειοψηφία. Καταπληκτικά θα φας πληρώνοντας και γύρω στα 20€ το άτομο στο ξακουστό και κοσμαγάπητο μαγειρείο του Νικόλα στα Φηρά, στην Κατερίνα στον Καρτεράδο, στο Κρινάκι στη Φοινικιά, στον Κρητικό στη Μεσαριά, στο Μεταξύ Μας στην Έξω Γωνιά και στο Ρακί στο Μεγαλοχώρι. Για σουβλάκια, θα πας γραμμή στον Φίλο στα Φηρά, ενώ για brunch, αυγά και pancakes το Θολωτό, επίσης στα Φηρά, δεν έχει ταίρι. 

Ναι αλλά για τα πήγαινε-έλα δε λέτε

Θέλεις να σε εκπλήξουμε; Η Ryanair πηγαινοέρχεται δύο φορές τη μέρα Σαντορίνη, με τιμές αεροπορικών που ξεκινούν από μόλις 30€ (ναι, με επιστροφή). Την συγκεκριμένη τιμή εντοπίσαμε, ας πούμε, για αναχώρηση από την Αθήνα Πέμπτη 18 Ιουλίου και επιστροφή την Τετάρτη 24/7. Οι ώρες είναι περίεργες ναι, στις 6.00 το πρωί από Αθήνα, και στις 7.25 από Σαντορίνη, αλλά 30€ λέμε. Αν θέλεις πιο νορμάλ ώρες, και πάλι η τιμή είναι ευκαιρία: 63€ το πήγαινε-έλα για τις ίδιες ημερομηνίες, με αναχώρηση από την Αθήνα στις 22.30, και από Σαντορίνη στις 19.10. Για να έχεις ένα μέτρο σύγκρισης, το φθηνότερο ακτοπλοϊκό από Πειραιά για Σαντορίνη κάνει φέτος 96€ πήγαινε-έλα, για 10 ώρες ταξιδιού.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v