Πού τρώμε λαχταριστό χειροποίητο χαλβά του μπακάλη

Ο χαλβάς «του μπακάλη», ο παραδοσιακός, ο χειροποίητος, θέλει τέχνη και μεράκι και αυτές οι διευθύνσεις τον τιμούν μέσα από πληθώρα γευστικών συνδυασμών.

Πού τρώμε λαχταριστό χειροποίητο χαλβά του μπακάλη

Είτε ως συνοδεία για τον ελληνικό καφέ των μεγάλων με αναμνήσεις παιδικών καλοκαιριών, είτε  ως (θρεπτικό) γλυκό στην ενήλικη ζωή, ο χαλβάς αποτελεί ένα παραδοσιακό γλυκό που ξυπνά αναμνήσεις και γευστικούς κάλυκες.

Αν θες να τον απολαύσεις, αφράτο, με τις ίνες του και με πλούσια γεύση, τότε μην κοιτάς αλλού. Έχουμε παρακάτω μερικές από τις κορυφαίες χαλβαδο-διευθύνσεις της Αττικής για να γλύφεις τα δάχτυλά σου.

Χαλβάς Δραπετσώνας

Αγίου Δημητρίου 7-9, Δραπετσώνα, τηλ: 2104616448 και Αιμιλίου Βεάκη 17, Περιστέρι, τηλ: 6976897624

Το εργαστήριο το άνοιξε το 1924 ο Κώστας Μεζαρντάσογλου, Μικρασιάτης, που μετά την Καταστροφή εγκαταστάθηκε στη Δραπετσώνα, και σήμερα η χαλβαδοποιία του παραμένει μια από τις κορυφαίες. Εδώ ο χαλβάς ζυμώνεται στο χέρι, και βγαίνει σε πληθώρα γεύσεων όπως με λευκή σοκολάτα, με κακάο και μπισκότο, με κράνμπερι και με σοκολάτα-φουντούκι. Στο κατάστημα θα βρεις επίσης χαλβά Φαρσάλων, πουράκια με ταχίνι, τραγανά τουλουμπάκια, παστέλια, καρύδες, red velvet κουλουράκια κάθε είδους, φιστικόπαστες, τσουρεκάκια, λουκούμια, μπαλίτσες καρύδας κ.α.

Χαλβάς Μαραθώνος

Λεωφ. Μαραθώνος 164, Νέα Μάκρη, τηλ: 2294 090273

Άνοιξε το 2013 από τους αδελφούς Τάσο και Ευθύμιο Χατζηγαβριήλ και φτιάχνει χειροποίητο παραδοσιακό χαλβά με συνταγή από τον μικρασιάτη προπάππο τους σε κάθε πιθανό συνδυασμό. Από εδώ θα πάρεις γεύσεις όπως χαλβά με μαστίχα, με πορτοκάλι και σοκολάτα, με σύκο και σοκολάτα, χαλβά ολικής άλεσης, αλλά και αρκετές επιλογές χωρίς ζάχαρη για όσους κάνουν διατροφή, οι οποίες δεν υστερούν σε γεύση, όπως ο χαλβάς βανίλια και κακάο με αμύγδαλο. Φτιάχνουν και ωραίο χαλβά Φαρσάλων.

Μ. Κοσμίδης

Λεωφ. Ελ. Βενιζέλου 40, Αγ. Βαρβάρα, τηλ: 2105444722

Με εμπειρία… ζυμωμένη από το 1922 όταν ο παππούς Μιχάλης Κοσμίδης από την Μικρά Ασία άνοιξε το πρώτο κατάστημα στον Πειραιά, η χαλβαδοποιεία Μ. Κοσμίδη συνεχίζει ακάθεκτη να παρασκευάζει το εκλεκτό έδεσμα με σεβασμό στην ποιότητα και την αρχική συνταγή. Χαλβάς αμυγδάλου, χαλβάς με μέλι, χαλβάς με σοκολάτα και αμύγδαλο, αλλά και χαλβάς χωρίς ζάχαρη, ταχινόκρεμα πορτοκάλι και ταχινόκρεμα πραλίνα αποτελούν μερικές μόνο από τις γλυκές γεύσεις του εργαστηρίου που κάνουν θραύση.

Κρητικός

Νταλιάνη 10, Πειραιάς, τηλ: 2104926326

Στην γειτονιά της Παλιάς Κοκκινιάς, εκεί όπου ο πρόσφυγας της Μικράς Ασίας, Μανώλης Κρητικός άνοιξε το 1922 το εργαστήριο του, η τρίτη γενιά συνεχίζει με μεράκι να ετοιμάζει χειροποίητο χαλβά, αλλά και διάφορα είδη με βάση το ταχίνι. Κορυφαίες επιλογές ο χαλβάς με αμύγδαλα και κράνμπερι, ο χαλβάς με σοκολάτα υγείας, ο χαλβάς με μέλι και κανέλα, με γκρανόλα, και με εσπρέσο. Ωραιότατα και τα χειροποίητα γλυκά του κουταλιού, τα οποία αξίζει επίσης να δοκιμάσεις.

Αργουδέλης

Δημ. Γούναρη 31, Πειραιάς, τηλ: 2104179469

Οικογενειακή επιχείρηση τεσσάρων γενεών, από το 1919, η χαλβαδοποιία-ταχινοποιία Αργουδέλης ετοιμάζει καθημερινά με μεράκι χειροποίητο χαλβά από εξαιρετικό ταχίνι, σε γεύσεις που δεν θα αφήσουν κανένα παραπονεμένο. Αμύγδαλο, βανίλια, κακάο, μαστίχα, ελληνικός καφέ και φιστίκι είναι μερικές μόνο από τις γεύσεις που θα βρεις εδώ, με αρκετές επιλογές σε γλυκίσματα χωρίς ζάχαρη. Φοβερό και το ταχίνι με κακάο, αμύγδαλο και μέλι, όπως και εκείνο με φουντούκι, μέλι και μαστίχα Χίου.

Wild Souls

Βουλής 36, Σύνταγμα, τηλ.:210 3231438

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Wild Souls (@wildsoulsgr)

Eγκαινιάζει μια νέα εποχή για τον χαλβά, που κρατώντας την παραδοσιακή του γεύση εξελίσσεται και κερδίζει χώρο στις βιτρίνες των new age ζαχαροπλαστείων. Ερχόμενο από τη Θεσσαλονίκη, το Wild Souls κατέκτησε και την Αθήνα δίνοντας στους χαλβαδολάτρεις πολλούς και καλούς λόγους για να σχηματίζουν ουρές έξω από το κεντρικό του κατάστημα. Από γεύσεις οι επιλογές με το φουντούκι και το κακάο, με μέλι και κάσιους κι ο χαλβάς φιστικιού με μέλι θα σε ενθουσιάσουν.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v