Η... πολιτική "μαγκιά" στην υπηρεσία της διασκέδασης

Ο κ. Μεϊμαράκης χάρισε σε όλους εμάς που βρίσκουμε το Κοινοβούλιο έναν θεσμό πάνω από όλα διασκεδαστικό, αλησμόνητες στιγμές γέλιου. Για το λόγο αυτό ο Ιοβόλος αφήνει κατά μέρος τις διδακτικές και σοβαροφανείς παρατηρήσεις και δίνει ειλικρινή συγχαρητήρια στον πρώην υπουργό.
Με αυξανόμενο ενδιαφέρον παρακολουθώ την κόντρα του πρώην υπουργού Άμυνας, του κ. Μεϊμαράκη με το ΛΑΟΣ και πρόσφατα με τον πρώην αρχικυπατζή, κ. Κοραντή για το θέμα των υποβρυχίων και τις τυχόν ευθύνες υπουργών και της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Βουλγαράκης λοιπόν, απευθυνόμενος χθες από το βήμα ειδικής επιτροπής της Βουλής σε αυτόν που κάποτε είχε πρόσβαση στις τηλεφωνικές συνομιλίες όλου του κόσμου (τον αρχικυπατζή, ντε) τον χαρακτήρισε «Σκατομ….» και τον κάλεσε «να βγούμε έξω να σε γ….».

Φαίνεται οι πολιτικοί μας ηγέτες θεωρούν ότι σε ορισμένες περιπτώσεις που πιστεύουν έχουν δίκιο ή που το πολιτικό διακύβευμα είναι μεγάλο, δικαιούνται να αντικαθιστούν την εικόνα της ευπρέπειας με όποια άλλη τους έρθει.

Ίσως μάλιστα να θεωρούν ότι αυτή η «παρορμητική» τους συμπεριφορά έχει καλύτερη απήχηση στο εκλογικό σώμα ως ειλικρινέστερη και αυθεντικότερη απεικόνιση της ίδιας της ψυχής του Έλληνα. Δεν ξέρω ποια από τις δύο εκδοχές είναι η λιγότερο κακή για το πολιτικό σύστημα, αλλά…

Ώπα, για μισό λεπτό. Θα είμαι ειλικρινής.

Προσπαθώ να επιτιμήσω το πρωτοφανές περιστατικό, όπως θα έκανε κάθε αιχμηρή στήλη, αλλά φοβάμαι ότι κατρακυλώ σε επιχειρηματολογία σοβαροφάνειας, ενώ στην πραγματικότητα θέλω με ένα τεράστιο χαμόγελο να επαινέσω τον κ Μεϊμαράκη που και κάτι να συζητάμε μας έδωσε και αποκαλύπτει την πραγματική ποιότητα του πολιτικού μας συστήματος.

Εύγε!

Θέλω στο σημείο αυτό να μοιραστώ μαζί σας ένα όνειρό μου: Τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο το Ελληνικό Κοινοβούλιο να δίνει εικόνα κορεατικού- με μπουνιές, κλωτσιές κλπ. Πρόεδρος της Κυβέρνησης ο Θεόδωρος Πάγκαλος και της Βουλής ο Γεράσιμος Γιακουμάτος.

Γιατί τι μας έχει δείξει ότι μπορεί να είναι η **#$^*@# πολιτική στην Ελλάδα αν όχι αφορμή για χαβαλέ;

Υ.Γ. Γελώντας, θυμήθηκα μια άλλη επίδειξη πολιτικής ηθικής που είχε παλαιότερα κάνει ο σημερινός υπουργός Άμυνας κ. Βενιζέλος όταν στην κόντρα του με τον τότε βουλευτή και μετέπειτα (πρώην) Δήμαρχο Αθηναίων κ. Νικήτα Κακλαμάνη, είχε καλέσει τον τελευταίο να δείξει «πολιτικό ανδρισμό»!
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v