(Διπλή) Αποστολή στο Λουξεμβούργο!

Όχι, δεν τεμπελιάζω όλες αυτές τις μέρες. Απλά είπα να εκμεταλλευτώ το λίγο χρόνο που είχα μετά τις διακοπές του Πάσχα για να τακτοποιήσω θέματα και εκκρεμότητες, πριν αρχίσω να (ξανα)φτιάχνω βαλίτσες. Ναι, αρκετά έκατσα "στα αυγά μου". Σε λίγες ώρες φεύγω πάλι για το αεροδρόμιο!...

Αυτή τη φορά προορισμός μου είναι το Λουξεμβούργο. Εκεί διεξάγεται φέτος ο μεγάλος διεθνής διαγωνισμός οίνου Concours Mondial de Bruxelles, στον οποίον έχω την χαρά να συμμετέχω με διπλή ιδιότητα: ως κριτής, και βέβαια ως δημοσιογράφος.

Το Concours Mondial de Bruxelles πρωτο-έλαβε χώρα στις Βρυξέλλες το 1994 και γρήγορα πήρε τη θέση του ανάμεσα στους πιο μεγάλους και σημαντικούς διαγωνισμούς οίνου στον κόσμο. Κάθε χρόνο, πολλές χιλιάδες ετικέτες από διάφορες γωνιές του παγκόσμιου αμπελώνα διαγωνίζονται για ένα από τα πολυπόθητα μετάλλιά του, τα οποία αποτελούν σημάδι ποιότητας και υπεροχής για κάθε φιάλη, τον λαιμό της οποίας κοσμούν. Από το 2006 ο διαγωνισμός άρχισε να βγαίνει εκτός Βρυξελλών, και να φιλοξενείται σε μικρές αλλά και μεγάλες Ευρωπαϊκές πόλεις όπως η Λισσαβώνα, το Μπορντώ, το Παλέρμο, το Μάαστριχτ, κλπ. Φέτος σειρά παίρνει το Λουξεμβούργο, που δηλώνει πανέτοιμο να γίνει, για μερικές ημέρες, το επίκεντρο του παγκόσμιου οινικού στερεώματος!

Ως κριτής, θα βρίσκομαι στο Λουξεμβούργο καθόλη την διάρκεια του διαγωνισμού, δηλαδή από την Πέμπτη 5 μέχρι και τη Δευτέρα 9 του μηνός. Το πρόγραμμα που μας έχουν ετοιμάσει οι οικοδεσπότες μας είναι εντατικό και ιδιαίτερα ενδιαφέρον. Περιλαμβάνει, εκτός από τις δοκιμές και βαθμολογήσεις των κρασιών που διαγωνίζονται, καθώς και μία εκτενή καμπάνια γνωριμίας με τα κρασιά του Λουξεμβούργου (μην αναρωτιέστε, υπάρχουν...), ειδικά γεύματα αλλά και πολλές εκδηλώσειςκαι δραστηριότητες με πολύ σημαντική οινική θεματολογία.

Όσοι ενδιαφέρεστε, λοιπόν, θα έχετε από την Πέμπτη και μετά λεπτομερείς ανταποκρίσεις από το Λουξεμβούργο, καθώς και άμεση πληροφόρηση εκ των έσω (όσο μου επιτρέπεται) σχετικά με την εξέλιξη και τα αποτελέσματα του διαγωνισμού.

Για άλλη μια φορά, λοιπόν, καλή αντάμωση!...
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v