Το εστιατόριο Hytra και το μπαρ του μας συστήνουν μια νέα εμπειρία
Στο μπαρ του εστιατορίου Hytra περνάμε όμορφα και χαλαρά με εξαιρετικά cocktails, ταιριαστά με εξίσου εξαιρετικά tapas.
Στο μπαρ του εστιατορίου Hytra περνάμε όμορφα και χαλαρά με εξαιρετικά cocktails, ταιριαστά με εξίσου εξαιρετικά tapas.
Το εστιατόριο-μπαρ Hytra είναι εδώ και πολλά χρόνια ένα από τα πλέον αγαπημένα spots των Αθηναίων -και δικό μου- και των επισκεπτών της πόλης και οι λόγοι γι’ αυτό είναι πολλοί. Κατ’ αρχάς είναι η μοναδική του θέση στον τελευταίο όροφο της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση με τη θέα της πόλης σε πρώτο πλάνο, τόσο από τα μεγάλα παράθυρα του εσωτερικού χώρου, όσο και από την καλοκαιρινή πανέμορφη ταράτσα. Δεύτερον, η ζωντάνια και τα θετικά vibes στα οποία συμβάλλουν οι άνθρωποι που σε υποδέχονται και σε περιποιούνται, κάνουν τις ώρες που περνάει εκεί κάποιος να κυλάνε σαν νεράκι και πριν καν φύγεις, θέλεις να ξαναέρθεις. Βέβαια, τίποτε από τα παραπάνω δεν θα ήταν αρκετό χωρίς το καλό φαγητό και ποτό κι αυτά είναι, πράγματι, πολύ υψηλού επιπέδου, γεγονός που μαρτυρά και η βράβευση με αστέρι Michelin. Για όλους αυτούς τους λόγους, το μότο The Hytra Experience του ταιριάζει γάντι.
Εδώ και λίγο καιρό είχαν μια ακόμη ιδέα για μια νέα εμπειρία που μου άρεσε πολύ και μαθαίνω πως ήδη έχει μεγάλη ανταπόκριση και επιτυχία, γεγονός που καθόλου δεν με εκπλήσσει, αφού είχα την ευκαιρία να τη ζήσω και να μπορέσω να σας τη μεταφέρω από πρώτο χέρι. Πρόκειται για μια σειρά από tapas και cocktails που σερβίρονται γύρω από το μπαρ για όσους προτιμούν μια πιο χαλαρή έξοδο η οποία μπορεί κάλλιστα να συνδυαστεί, επίσης, με κάποια από τις εκδηλώσεις και εκθέσεις της Στέγης. Οι δύο νέοι και εξαιρετικά ταλαντούχοι επικεφαλής του εστιατορίου και του μπαρ, Γιώργος Φελεμέγκας και Χάρης Πλέσσας αντίστοιχα, δημιούργησαν πρωτότυπους και πολύ νόστιμους συνδυασμούς από μπουκιές και γουλιές, που κάνουν το τσιμπολόγημα σκέτη απόλαυση και τις βραδιές μας έξτρα χαρούμενες.
Στο Hytra αγαπούν την Ελλάδα και τα εκλεκτά της προϊόντα και βότανα και αυτό είναι πασιφανές και στο νέο αυτό μενού. Από τη μια, η λούντζα από την Τήνο στο εντυπωσιακό crystal bread, η Κερκυραϊκή παστιτσάδα στο τέλεια αφράτο πατατόψωμο, η καπνιστή σαρδέλα στο muffin φάβας, η κολόστρα (πρωτόγαλα) από τα Καλάβρυτα στην έξοχη μίνι γαλατόπιτα. Από την άλλη, το παλαιωμένο τσίπουρο Αγιονέρι συνδυασμένο με καλέντουλα στο Yellow Martini, το λικέρ από πευκοβελόνες και κουκουνάρι με κίτρινο βάμμα από γεντιανή (αγριοπιπεριά) στο Gold Dust Negroni, τα φύλλα λεμονιάς, η λουίζα και το αλάτι μαϊντανού στο Lemon Leaf. Αυτά είναι μόνο μερικά από τα παραδείγματα του τι θα γευτείτε, ενώ τα ζευγαρώματα είναι απόλυτα ταιριαστά. Η τιμή είναι άλλη μια ευχάριστη έκπληξη, αφού ολόκληρο το μενού των πέντε tapas και των άλλων τόσων cocktails κοστίζει 36 €. Για ένα μεμονωμένο cocktail συνοδευόμενο από δύο tapas θα πληρώσετε από 18 € - 20 €.
Κι ενώ ήμουν έτοιμη να κλείσω αυτό το ρεπορτάζ, μόλις έλαβα ένα mail με μια πληροφορία η οποία με ενθουσίασε: Αυτή την Κυριακή, στις 30 Απριλίου, μετά τις 7.30 το απόγευμα, το Hytra θα γιορτάσει την παγκόσμια ημέρα jazz υποδεχόμενο σε ένα μοναδικό jazz gig τον διεθνή σαξοφωνίστα Δημήτρη Βασιλάκη, τον «Έλληνα θεό της μεταμοντέρνας έκφρασης», όπως τον έχει χαρακτηρίσει το BBC. Ο Δημήτρης Βασιλάκης είναι ο πρώτος Έλληνας μουσικός της jazz με καριέρα στο εξωτερικό, έχει συνεργαστεί με θρύλους του είδους και έχει εμφανιστεί στις μεγαλύτερες σκηνές και φεστιβάλ του κόσμου. Κι άλλη ωραία ιδέα, ακόμη μια Hytra Experience!
Πληροφορίες
Ιστοσελίδα: www.hytra.gr
HYTRA RESTAURANT & BAR
6ος όροφος Στέγη Ιδρύματος Ωνάση
Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 107-109
Αθήνα 117 45
Τηλ. 21 0331 6767