"...τη δεύτερη φοράαααα..."

Το 42% των Ελλήνων πιστεύει στην ανάσταση νεκρών, λέει δημοσκόπηση του Βήματος και αφήνει έκπληκτο τον Ιοβόλο. Και τότε βρε αθεόφοβοι,γιατί δεν κάθεστε λίγο παραπάνω στην εκλησία μετά την Ανάσταση που αφήνετε τον παπά μόνο του;    

Τουλάχιστον με απορία είδα την δημοσκόπηση που επέλεξε να δημοσιεύσει το- κατ΄ευφημισμόν- Κυριακάτικο Βήμα σχετικά με την θρησκευτικότητα των Ελλήνων. Αυτό που με ξένισε αρχικά δεν ήταν η ιδέα της εφημερίδας να παραγγείλει δημοσκόπηση με θρησκευτικό περιεχόμενο τις ημέρες που το θρησκευτικό αίσθημα του Έλληνος είναι στα «high του», όσο η βασική ερώτηση- δούρειος ίππος.

«Πιστεύετε στην ανάσταση των νεκρών;» ρωτά η έρευνα σα να ρωτάει «Πόσο συμπαθής σας είναι ο Αντώνης Σαμαράς;». Μετά την έκπληξή μου για την ερώτηση, που- φαντάζομαι- αποτελούσε φλέγον θέμα της μεσαιωνικής επικαιρότητας, εξεπλάγην και με τις απαντήσεις. Βάσει αυτών, το 41,8% του κόσμου δηλώνει «ναι» ή «μάλλον ναι». Πραγματικά αναρωτιέμαι: αυτό το 40% πιστεύει ότι κάποια στιγμή θα ανοίξουν οι τάφοι και θα βγει έξω ο παπούς του, ο προπάπους του και όλο του το γενεαλογικό δέντρο κάνοντας άσεμνες χειρονομίες σε αυτούς που επέλεξαν την αποτέφρωση;

Ότι τα κόκαλα θα πεταχτούν από τα οστεοφυλάκια και θα σχηματίσουν «νέο» σώμα; Τι;

Σε λίγη μόνο ώρα δηλαδή πάνω στη γη θα υπάρξει ένας απίστευτος συνωστισμός. Φανταστείτε μόνο τα δισεκατομμύρια των θανόντων που «θα’ ρθουν για να ζήσουν», όπως έλεγε και ο Καζαντζίδης, και το χώρο που θα καταλάβουν. Αφήνω το τι θα τρώνε οι αναστηθέντες, γιατί αυτός που πιστεύει ότι θα αναστηθούν οι νεκροί δεν έχει καμία δυσκολία να πιστέψει και ότι θα τρέφονται με θαύματα τύπου γάμος Κανά κλπ.

Αφού προβληματίστηκα λίγο με το τι πραγματικά είχαν στο μυαλό τους οι μετέχοντες στην έρευνα, διάβασα άλλη ερωταπάντηση: «Το βράδυ της Ανάστασης παρακολουθείτε όλη τη Θεία Λειτουργία, πηγαίνετε από την αρχή της Λειτουργίας και αποχωρείτε μετά το 'Χριστός Ανέστη' ή προτιμάτε να πηγαίνετε απλά όταν ακούγεται το 'Χριστός Ανέστη';».

Σύμφωνα με τις απαντήσεις το 13,6% λέει ότι παρακολουθεί όλη τη λειτουργία! Και τότε κατάλαβα. Μέρες που είναι οι ερωτώμενοι απαντούν για το τι θα ήθελαν να συμβεί- όχι για το τι πραγματικά συμβαίνει. Γιατί αν ψάξει κανείς στις 12.05 μετά την Ανάσταση στις εκκλησίες και βρει περισσότερο από το 1% του πληθυσμού εμένα να μου σταυρώσει τη μύτη.

Υ.Γ. Άσχετο: Κάποιοι τύποι από τη δεκαετία του '60, χάρη στο ελληνικό δαιμόνιο νεκραναστένονται και έρχονται στις αρχές Μαΐου για πρώτη (sic) φορά στην Ελλάδα, διατηρώντας τον ευφάνταστο τίτλο του συγκροτήματος: "Zombies"!  Το βιντεάκι από το συμπαθητικό κομμάτι είναι για να γιορτάσουμε τη σύμπτωση.  

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v