Ετοιμάζουμε τα πιο ελαφριά γλυκά για δίαιτα

Ένα γλυκάκι επιτρέπεται στη διατροφή, αρκεί να μην ξεφύγεις σε θερμίδες. Ε, με αυτά τα γλυκά όχι μόνο δεν ξεφεύγεις, αλλά μπορείς να τα τρως και πιο συχνά.

Ετοιμάζουμε τα πιο ελαφριά γλυκά για δίαιτα

Οι «υπογλυκαμίες» στη διατροφή είναι σύνηθες φαινόμενο και ο… κίνδυνος να πέσουμε με τα μούτρα σε κάτι έξτρα παχυντικό, υπαρκτός.

Ο κίνδυνος όμως ελαχιστοποιείται όταν έχουμε έξυπνες καβάτζες, με λίγες θερμίδες που θα μας καλύψουν τη λιγούρα για γλυκό. Όπως αυτές που ετοιμάζουμε παρακάτω.

Φρουί ζελέ με γιαούρτι ~ 35 θερμίδες ανά μερίδα

Υλικά (για 4 μερίδες): 1 φάκελο ζελέ sweet and balance, νερό σε θερμοκρασία βρασμού, 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2%, φρούτα της αρεσκείας σου

Εκτέλεση: Ετοιμάζουμε το ζελέ, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Περιμένουμε να κρυώσει και να έχει θερμοκρασία δωματίου. Ανακατεύουμε το έτοιμο ζελέ με το στραγγιστό γιαούρτι και φρούτα της αρεσκείας μας. Μεταφέρουμε σε 4 μπολ και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες. Σερβίρουμε με γιαούρτι και φρούτα της αρεσκείας μας.

Συνταγή από εδώ

Ρυζόγαλο light με stevia ~159 θερμίδες ανά μερίδα

Υλικά (για 5 μερίδες): 1 φλιτζάνι ρύζι καστανό αναποφλοίωτο, 1 λίτρο γάλα 0% λιπαρά, ½ φλιτζάνι στέβια σε σκόνη, 4-5 γαρύφαλλα, 2 σωληνάκια βανίλια, κανέλα

Εκτέλεση: Πλένουμε καλά το ρύζι. Το ρίχνουμε σε 2 ½ φλιτζάνια νερό που βράζει στην κατσαρόλα και το αφήνουμε να σιγοβράσει ανακατεύοντας πολύ καλά. Το καστανό ρύζι θέλει παραπάνω χρόνο βρασμού. Αφού βράσει και έχει εξατμιστεί το νερό σχεδόν τελείως, ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς σε χαμηλή φωτιά. Πριν  πήξει αρκετά ρίχνουμε τα γαρύφαλλα, τη στέβια και τη βανίλια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Αφαιρούμε από τη φωτιά πριν απορροφηθεί τελείως το γάλα, βγάζουμε από μέσα τα γαρύφαλλα και το μοιράζουμε σε ατομικά μπολ. Διατηρείται και σταθεροποιείται μέσα στο ψυγείο. πασπαλίζουμε με κανέλα κατά το σερβίρισμα.

Συνταγή από εδώ. 

Μους γιαουρτιού με κακάο ~ 170 θερμίδες ανά μερίδα

Υλικά (για 1 μερίδα): 1/2 φλιτζάνι απλό γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά, 1 κ.σ. κακάο χωρίς ζάχαρη, 1 κ.σ. μέλι, 1/4 φλιτζανιού σμέουρα

Εκτέλεση: Ανακατεύουμε το γιαούρτι, το κακάο και το μέλι σε ένα μικρό μπολ και διακοσμούμε την  κορυφή με σμέουρα.

Ελαφριά Brownies ~ 92 θερμίδες ανά κομμάτι

Υλικά: 1 κούπα λεπτές νιφάδες βρώμης (quick oats), αλεσμένες σε πούδρα, 2½ κ.σ. κορν φλάουρ (25g), ½ κ.γλ. μπέικιν πάουντερ, ½ κ.γλ. μαγειρική σόδα, ¼ κ.γλ. αλάτι, ½ κούπα άγλυκο κακάο, ¼ κούπας βραστό νερό (60ml), 1 κούπα στραγγιστό γιαούρτι 10% ή 2% 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας ή 1 βανιλίνη, 2 μεγάλα αυγά, χωρισμένα, ¾ κούπας ζάχαρη

Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C, στις αντιστάσεις. Σε μια τετράγωνη φόρμα για μπράουνις, με διαστάσεις 20x20cm, τοποθετούμε σταυρωτά δύο κομμάτια λαδόκολλας, αφήνοντας τις άκρες να προεξέχουν περιμετρικά για να μας διευκολύνουν στο ξεφορμάρισμα. Βουτυρώνουμε ελαφρά τη λαδόκολλα.

Στον επεξεργαστή τροφίμων αλέθουμε σε δόσεις τη βρώμη, μέχρι να γίνει πούδρα. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε μαζί την αλεσμένη βρώμη, το κορν φλάουρ, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Σε διαφορετικό μπολ βάζουμε το κακάο και προσθέτουμε το βραστό νερό ενώ ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Μόλις το μείγμα κρυώσει ελαφρά, προσθέτουμε το γιαούρτι, τη βανίλια και τους κρόκους. Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Συνεχίζουμε προσθέτοντας το μείγμα των στεγνών υλικών και ανακατεύουμε με τη σπάτουλα μόνο όσο χρειάζεται για να ενσωματωθούν στο μείγμα.

Σε ένα καθαρό μπολ ή στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια, σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να αφρίσουν και να φουσκώσουν. Ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα, προσθέτουμε τη ζάχαρη κουταλιά-κουταλιά, μέχρι η μαρέγκα να σφίξει, να γυαλίσει και να σχηματίσει κορυφές που να στέκονται.

Παίρνουμε περίπου το ⅓ της μαρέγκας και την ανακατεύουμε με το μείγμα των κρόκων με απαλές, κυκλικές κινήσεις. Προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρέγκα και ανακατεύοντας με τον ίδιο τρόπο, την ενσωματώνουμε στο μείγμα. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στη μεσαία σχάρα, για 25 με 26 λεπτά περίπου.

Βγάζουμε τα μπράουνις από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς πάνω σε σχάρα. Μεταφέρουμε τα μπράουνις με τη βοήθεια της λαδόκολλας σε ένα ξύλο κοπής και κόβουμε σε 16 τετράγωνα κομμάτια. Τα διατηρούμε σκεπασμένα σε θερμοκρασία δωματίου για 3-4 ημέρες.

Συνταγή από εδώ

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v