17 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα Malbec!

Αυτην την Κυριακή, 17 Απριλίου, οι οινόφιλοι γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα του Malbec. Πρόκειται - προφανώς - για πρωτοβουλία του φορέα των κρασιών της Αργεντινής (Wines of Argentina), η οποία ανέδειξε την όμορφη αυτή ερυθρή ποικιλία και δικαίως την θεωρεί δική της.

Το Malbec κατάγεται από τη Νότια Γαλλία. Ωστόσο, οι Γάλλοι το χρησιμοποιούν μέχρι και σήμερα σπάνια σε μονοποικιλιακές ετικέτες, ενώ πιο συχνά το προορίζουν για να συμπληρώσουν ερυθρά πολυποικιλιακά χαρμάνια. Εδώ και 160 περίπου χρόνια, όμως, από τότε που πήρε το δρόμο για την Αργεντινή, το Malbec βρήκε το δεύτερο σπίτι του, το οποίο αποδείχτηκε καλύτερο και από το πρώτο! Και δεν είναι μόνο ότι εγκλιματίστηκε ιδανικά στον αμπελώνα της Αργεντινής, αλλά ταίριαξε και τέλεια με την κατά βάση κρεατο-κεντρική της κουζίνα.

Το Malbec δίνει όμορφα και πικάντικα αρωματικά ερυθρά κρασιά, με στιβαρές τανίνες, που είναι "ό,τι πρέπει" για να συνοδεύουν τα μεγαλοπρεπή μπριζολίδια που αρέσουν στους Αργεντίνους (και όχι μόνο). Επιπλέον, επειδή η ποικιλία καλλιεργείται σε έναν από τους υγειέστερους αμπελώνες του πλανήτη, με ευεργετικό υψόμετρο και συνεχή φυσική άρδευση από τις χιονισμένες Άνδεις, οι καλές οινοποιήσεις Malbec χαρακτηρίζονται από όμορφη οξύτητα και τέλεια ισορροπία.

Πώς θα γιορτάσουμε, λοιπόν, την Παγκόσμια Ημέρα του Malbec; Μα θέλει και ρώτημα, με μπάρμπεκιου, βέβαια! Και με (τουλάχιστον) μία από τις αρκετές ετικέτες Malbec που κυκλοφορούν ευρέως στην αγορά, τα περισσότερα από τα οποία, μάλιστα, διατίθενται και σε πολύ συμφέρουσες τιμές!

Για να μάθετε περισσότερα, τόσο για τον πρωτότυπο αυτόν εορτασμό, όσο και για την ίδια την ποικιλία, μπορείτε να επισκεφτείτε την ειδική ιστοσελίδα www.malbecworldday.com.

Χρόνια Πολλά Malbec!...
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v