Save Panayotis

Ο νονός της λαϊκής δεξιάς βρίσκεται στριμωγμένος. Από ένα απρόσμενο κέλευσμα της μοίρας ή από ένα "οργανωμένο σχέδιο φίμωσής του"; Σε όποια από τις δύο περιπτώσεις,ο "Νομάρχης" χρειάζεται τη στοργή όλων μας- όχι μόνο του Σαμαρά και του Καρατζαφέρη που πετούν σαν τα όρνεα πάνω από τους ψηφοφόρους του μεγάλου Μακεδόνα.          
Όλη την τηλεοπτική του χάρη χρησιμοποιεί τις τελευταίες ημέρες ο «Νομάρχης» της λαϊκής δεξιάς προκειμένου να σώσει το- εκλεγμένο- τομάρι του από την τσιμπίδα της ελληνικής δικαιοσύνης.

Βασικό επιχείρημα μάλιστα του κ. Ψωμιάδη, εξ όσων ακούω, είναι ότι πρόκειται «απλώς για παράπτωμα 1.000 ευρώ» που δεν θα έπρεπε να στερήσει από τον λαό της Μακεδονίας τη χαρά να τον έχει αφέντη στο κεφάλι της.

Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους, ακόμη και με την επιχειρηματολογία του Nομάρχη δεν πρόκειται για 1.000 ευρώ, αφού αυτό είναι το ποσό στο οποίο μείωσε την ποινή του παραβάτη βενζινά ο ίδιος ο Νομάρχης. Αν θέλουμε να αποτιμήσουμε το κόστος που είχε για τη Νομαρχία η παράβαση καθήκοντος του Νομάρχη- γιατί επ’ αυτού έχει καταδικαστεί- είναι περίπου 89.000 ευρώ, το ποσό δηλαδή που με την παρέμβαση Ψωμιάδη γλίτωσε ο πρατηριούχος.

Στις συνήθεις κορώνες περί απόπειρας πολιτικής εξόντωσης που εκτοξεύουν όλοι οι πολιτικοί όταν πιάνονται να κάνουν ζαβολιές, ο κ Ψωμιάδης περιέλαβε και το μακεδονικό του φρόνημα που «ενοχλεί πολλούς» οι οποίοι επιθυμούν διακαώς να τον φιμώσουν για να προχωρήσουν τη συνέχεια στο ξεπούλημα της ιδιαίτερης πατρίδας του στους ΕΑΜοβούλγαρους.

Καλό ακούγεται σαν σκέψη αυτοηρωποίησης, αλλά πάσχει από το ότι εδώ και λίγο καιρό κανείς δεν ασχολείται με το τι λέει και κάνει ο κ. Ψωμιάδης (πέρασαν και οι απόκριες, βλέπετε…), πέραν ίσως του κ. Σαμαρά ο οποίος κάθε φορά που φοβάται εναγκαλισμό Ψωμιάδη- Καρατζαφέρη αναγκάζεται να γίνει όλο και λαϊκότερος για να μη χάσει ακόμη περισσότερο ακροατήριο από μια περιοχής που είναι κυρίως καραμανλική.

Ωστόσο, το θέμα είναι αλλού και φαίνεται απλοϊκό: Πως γίνεται όλοι αυτοί οι δεξιώς σκεπτόμενοι και οι συμπαθούντες να προσπαθούν να μας πείσουν ότι το μνημόνιο ή εν πάση περιπτώσει οι περικοπές μισθών/ συντάξεων/ δικαιωμάτων είναι μονόδρομος γιατί «έτσι είναι το σωστό» και από την άλλη να μιλούν διπλωματικά περί «αναλογικότητας», όπως άκουσα κάποιους της Νέας δημοκρατίας να κάνουν χθες;

Τι είναι αυτή η αναλογικότητα που ζητούν να καταργήσει τις αποφάσεις της ελληνικής δικαιοσύνης; Υπήρξε ή δεν υπήρξε παράβαση καθήκοντος εκ μέρους του κ. Ψωμιάδη; Προβλέπει ή δεν προβλέπει ο νόμος ότι ο παραβαίνων τα καθήκοντά του δεν μπορεί να έχει δημόσιο αξίωμα; Θυμίζω ότι τις καταγγελίες κατά του Νομάρχη τις είχε κάνει το 2009 νομαρχιακός υπάλληλος που κατήγγειλε ότι απομακρύνθηκε επειδή διαμαρτυρήθηκε για υπέρογκη μείωση του προστίμου.

Για αυτόν δεν βρέθηκε κανείς να ζητήσει «αναλογικότητα». Ούτε ο Καραζαφέρης ούτε ο Σαμαράς ούτε κανείς.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v