Οινοτικά 2011: Το κρασί της Κρήτης γιορτάζει!

Έχω καιρό να κατέβω στην Κρήτη και στενοχωριέμαι. Μου λείπει το φαγητό της, το κρασί της, η όμορφη ύπαιθρός της, και βέβαια η φοβερή φιλοξενία των ανθρώπων της. Είναι όμως στα πλάνα για τις καλοκαιρινές διακοπές φέτος, οπότε δεν ανησυχώ.

Πάντως, για όποιον θα βρίσκεται στην Κρήτη την ερχόμενη Κυριακή και Δευτέρα, έχω μία πολύ καλή πρόταση: τα φετινά Οινοτικά. Πρόκειται για την δημοφιλή ετήσια έκθεση που διοργανώνουν οι Κρήτες οινοποιοί για τρίτη συνεχή χρονιά. Η έκθεση, στην οποία λαμβάνουν μέρος 19 οινοποιεία από διάφορα σημεία του Κρητικού αμπελώνα, θα φιλοξενηθεί φέτος στο Κτήμα Καλαθάκη στις Μαλάδες (2ο χιλιόμετρο Ηρακλείου-Μαλάδων).

Μεγάλο ενδιαφέρον, όμως, παρουσιάζουν και οι 2 παράλληλες εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί στο πλαίσιο της έκθεσης. Συγκεκριμένα, την Κυριακή 3 Απριλίου, στις 12.00 το μεσημέρι, ο Παγκρήτιος Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων, σε συνεργασία με τους αναγνωρισμένους Σεφ και άριστους γνώστες της Κρητικής Κουζίνας Γιάννη Μπαξεβάνη, Δημήτρη Σκαρμούτσο και Βαγγέλη Αγάλου, θα παρουσιάσουν μία ενδιαφέρουσα διάλεξη με θέμα "Σύγχρονη Κρητική Κουζίνα: Ιδέες και Προτάσεις". Επιπλέον, την Δευτέρα 4 Απριλίου, στις 12.00, ο Ζαχαρίας Τζωρακολευθεράκης, πρώην καθηγητής στο ΤΕΙ Κρήτης, θα παρουσιάσει ομιλία με θέμα «Η διαχείριση του κρασιού στο εστιατόριο», παρουσιάζοντας μυστικά και τεχνικές που απευθύνονται στους επαγγελματίες της εστίασης.

Τα Οινοτικά 2011 θα λειτουργήσουν την Κυριακή 3 Απριλίου από τις 11 το πρωί ως τις 9 το βράδυ και τη Δευτέρα 4 Απριλίου από τις 4 το απόγευμα ως τις 9 το βράδυ για το οινόφιλο κοινό. Την ίδια μέρα, από τις 11 ως τις 4, η έκθεση θα είναι ανοιχτή μόνο για επαγγελματίες.

Η είσοδος στα Οινοτικά 2011 κοστίζει €5, και η τιμή περιλαμβάνει το αναμνηστικό ποτήρι γευσιγνωσίας της έκθεσης. Οι διοργανωτές έχουν προνοήσει και για δωρεάν λεωφορείο που θα μεταφέρει τους επισκέπτες που θα προτιμούσαν να μην οδηγήσουν, από και προς κεντρικά σημεία.

Αν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με το Δίκτυο Οινοποιών Νομού Ηρακλείου (τηλ. 2810-741213 / www.winesofcrete.gr).

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v