Κωλοτούμπες με κορώνες εθνικής κυριαρχίας

Η Κυβέρνηση φέρεται οργισμένη με την Τρόικα. Μόνο στον Ιοβόλο φαίνεται ότι αυτό μοιάζει με ανέκδοτο; Ευτυχώς σήμερα ο Πρωθυπουργός τους έτριξε τα δόντια: Θα κάνει νόμο λέει που θα απαγορεύει την πώληση ελληνικής γης. Χα! Τι νομίζατε;   
Δεν έχει σημασία η αξία, η κίνηση είναι που μετράει, όπως λένε και οι καθωσπρέπει κυρίες όταν δέχονται ευτελή δώρα. Ομοίως η ελληνική κυβέρνηση φαίνεται πως... έπεισε τον εαυτό της για το πόσο πολύ οργίστηκε με την παρέμβαση- πρωτοβουλία της Τρόικας να ανακοινώσει αυτό που είχε συμφωνηθεί για την διάθεση περιουσιακώ νστοιχείων του δημοσίου. 

Γιατί αν δεχτούμε ως αληθινή την οργή της κυβέρνησης μένει να αναρρωτηθούμε για ποιον ακριβώς λόγο οργίζεται. Να βγήκαν οι χριστιανοί της τρόικας και να ανακοίνωσαν κάτι που ούτε το είχαν συζητήσει το βρίσκω δύσκολο. Δύσκολο επίσης βρίσκω να είχαν θέσει οι της Τρόικας το θέμα, οι δικοί μας να είχαν διαφωνήσει και μετά να βγήκαν οι ξένοι και να είπαν ό,τι ήθελαν.

Το πιθανότατο σενάριο είναι ότι οι τροϊκανοί μίλησαν μη έχοντας στο μυαλό τους είτε τις επικοινωνιακές πρακτικές που χρησιμοποιεί το ΠΑΣΟΚ για να «περνάει» τα πράγματα ομαλά είτε απλώς την κυβερνητική πρόθεση να αποσιωπήσει- μέχρις ότου καταστεί απολύτως απαραίτητο- τις προθέσεις αποκρατικοποίησης.

Έτσι άλλωστε εξηγείται και το ότι από όταν έγιναν γνωστές οι δηλώσεις της Τρόικας μέχρι την – εν τω μέσω της νυκτός- αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου πέρασαν 10 ώρες.
 
Τούρκος, λέει, και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός. Αλλά πόση τσαντίλα να έχεις με αυτόν που δυό χρόνια τώρα σού ρίχνει μικρές εξευτελιστικές καρπαζιές; Αν ήτνα να είχες τσαντίλα θα την είχες στις πρώτες 2-3 φάπες. Μετά συνηθίζεις. Αν βέβαια σε βλέπει ο κόσμος προσποιείσαι ότι έχεις τσαντίλα για να μην αρχίσουν όλοι να σού ρίχνουν τις ίδιες καρπαζίτσες με τα αφεντικά σου και πραγματωθεί (χτύπα ξύλο!) το λαϊκό ρητό «αφεντικά και δούλοι ίσα γενήκαμ΄ ούλοι»…

Και ως κερσάκι, για να πάρουμε την προσοχή του κόσμου (και των συνδικαλιστών βεβαίως- βεβαίως) από το θέμα των αποκρατικοποιήσεων (με πρόγραμμα 50 δισ. θα πρέπει να αποκρατικοποιηθούν τα πάντα!) βγάζουμε και μια κορώνα ότι θα απαγορευθεί δια νόμου η πώληση ελληνικής γης για να κάνουμε επίδειξη εθνικής ψευτοκυριαρχίας εσωτερικής κατανάλωσης.

Γιατί, κύριε, ή είμεθα ΠΑΣΟΚοι ή δεν είμεθα!
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v