Τα δεινά του Τόλη και ο εγκληματίας ζητιάνος

Η άδικη ελληνική δικαιοσύνη εξάντλησε τη σκληρότητά της με τον Τόλη Βοσκόπουλο επιβάλλοντάς του το εξωφρενικό πρόστιμο των 5000 ευρώ για φοροδιαφυγή 5,5 εκατ. ευρώ, ενώ φυλακίζει για μόλις 5 ημέρες 72χρονους ζητιάνους με αλτσχάιμερ. Αίσχος!   

Υπάρχουν δυστυχώς φορές που αυτό το οποίο σκέφτεται κανείς είναι λίγο λαϊκίστικο- Και για να ξεκαθαρίσω κάτι θα πω ότι για εμένα, ένας εύκολος τρόπο για να οριστεί το «λαϊκίστικο» ενός θέματος είναι το εάν το θέμα θα μπορούσε να περιληφθεί στα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων ή όχι.

Έτσι ένιωσα όταν στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας διάβασα δύο ειδήσεις φαινομενικά άσχετες μεταξύ τους. Η μία αφορούσε τον χρυσό αοιδό Τόλη Βοσκόπουλο και την απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης να τον καταδικάσει για τη φοροδιαφυγή του των 5 και κάτι εκατομμυρίων ευρώ.

Η καταδίκη του εκλεκτού συμπολίτη μας προέβλεπε τριετή φυλάκιση εξαγοράσιμη έναντι 5 ευρώ την ημέρα, που θα πει ότι η σούμα είναι γύρω στις 5.000 ευρώ. Πεντέμιση εκατομμύρια για 5.000 ευρώ δεν είναι και άσχημα- και δίνει και το καλό παράδειγμα στους υπόλοιπους φοροφυγάδες να… μαζευτούν. Τι φταις εσύ όμως κ. Τόλη μας να πληρώσεις τη νύφη; Έτσι είναι η ελληνική δικαιοσύνη: Σκληρή και άδικη.

Η άλλη είδηση αφορά έναν 72χρονο ο οποίος συνελήφθη στην Αθήνα για επαιτεία και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 10 ημερών (που έγιναν 5 γιατί ο καταδικασθείς είναι πάνω από 65 ετών) την οποία και εξέτισε. Συνελήφθη στο Χαϊδάρι με την κατηγορία ότι ζητιάνευε, πέρασε αυτόφωρο και μη έχοντας ούτε συγγενείς ούτε το αντίτιμο που του επιβλήθηκε φορτώθηκε σε κλούβα ώστε να μεταφερθεί στις φυλακές Κομοτηνής!

Βέβαια η κλούβα επιφορτισμένη να συλλέξει κρατούμενους από όλη την Ελλάδα έφτασε στην Κομοτηνή την έκτη ημέρα- μία ημέρα δηλαδή περισσότερο από την ποινή του άτυχου επαίτη.

Όσοι ανησύχησαν για την ταλαιπωρία που θα πέρασε ο ηλικιωμένος μπορούν να είναι ήσυχοι ότι θα την έχει κιόλας ξεχάσει. Πάσχει διαγνωσμένα από Αλτσχάιμερ.

Αλλά είπαμε: Είμαστε στην Ελλάδα και εδώ ο νόμος είναι νόμος.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v