(Καθ)οδηγός μεταναστευτικής πολιτικής

Δε μ΄αρέσει που διάφοροι"αντιρατσιστές" (βλέπε "συνασπισμένοι") κατευθύνουν τους μετανάστες και μετά εγκαταλείπουν τη δημόσια εικόνα τους έρμαιο στην αρνητικά φορτισμένη ελληνική κοινή γνώμη. Ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι η υπόθεση του σοσιαλισμού θα προχωρήσει, εμένα δε μ' αρέσει.   
Ο Ιοβόλος λυπάται που για ό,τι "καλό" συμβαίνει σε αυτή την χώρα έχει κάποια γκρίνια να καταθέσει. Έτσι και για την υπόθεση των μεταναστών που χώθηκαν στη Νομική έχοντας μια σειρά αιτημάτων. Από την αρχή μου καρφώθηκε ότι το όλο σχέδιο ήταν πολύ σοφιστικέ για να το έχουν σκεφτεί αυτοί οι κακομοίρηδες που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα.

Να βρούμε ένα μέρος που είναι άσυλο και εκεί να συγκεντρωθούμε μετανάστες που θα ζητάμε νομιμοποίηση όχι μόνο για εμάς αλλά όλων των παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα. Κάτι ψιλοβρωμάει στημένο.  

Μπορεί νοηματικά να φαίνεται λογικό, αλλά παρά τις ελπίδες του Μαρξ είναι κατ΄ αρχάς αφύσικο ένας κακομοίρης να έχει τη συλλογική συνείδηση που ευαγγελίζεται η αριστερά- ειδικά όταν είναι παράνομα σε ξένη χώρα και με τη στάση του κινδυνεύτει να επιστρέψει πίσω εκεί από όπου για να έρθει ξόδεψε τα χρήματα που οι γονείς του μάζευαν για δεκαετίες.

Μετά άκουσα ότι «οι πρυτάνεις διαπραγματεύονται με τους μετανάστες και με τις αντιρατσιστικές ομάδες που τους συμπαραστέκονται». Ιδού τώρα πως αυτό αποκωδικοποιείται στο μυαλό μου: Οι Συνασπισμένοι σκέφτηκαν να δημιουργήσουν ένα πολιτικό happening για να δείξουν πόσο «κοντά» στον παλμό της κοινωνίας είναι. Μάζεψαν μέσω των αντιρατσιστικών οργανώσεων που ελέγχουν εθελοντές και τους έμπασαν στη νομική.  

Στη μεγάλη κλίμακα μπορεί η δράση να αποφασίστηκε ως αντίπαλο δέος στα διόδια που κουκουλώνονται από το ΠΑΜΕ. Στην κλίμακα βέβαια των μικρότερης εμβέλειας στελεχών ο στόχος είναι απλώς «να γίνει το καλό» και παραπέρα δεν βλέπουμε.

Δεν θα πω τίποτα άλλο για τη χειραγώγηση και τον καθοδηγητισμό. Για ακόμη μια φορά βρίσκω το σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου από ΤΑ ΝΕΑ εξόχως εύγλωττο και περιγραφικό.

















Υ.Γ. Προφανώς τώρα τα συναρμόδια υπουργεία με πρωτοστατούσα την Διαμαντοπούλου θα βρουν ευκαιρία να ξεσπαθώσουν κατά του Πανεπιστημιακού Ασύλου. Αλλά αυτό δεν πειράζει τους συνασπισμένους. Αντίθετα! Μια τυχόν κατάργηση του ασύλου θα πυροδοτούσε νέο κύκλο πολιτικής αντιπαράθεσης και λαϊκής οργής και άρα θα εξυπηρετούσε. Ρε μήπως ΚΝιτίζουν επικίνδυνα.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v