Συγκοινωνούντα δοχεία

Οι επιτροπές... επιτροπίασαν και αποφάσισαν: Το "Δεν Πληρώνω" στα διόδια θα πάει και στις συγκοινωνίες που από την 1η Φεβρουαρίου υποδέχονται τις νέες αυξήσεις έως και 40%. Μελετάται δε η εξάπλωση του "κινήματος" και στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, των νοσοκομείων και της ΕΥΔΑΠ! Η πολλή οργάνωση πάντα μυρίζει καπέλωμα...
Να που οι πρώτες κινήσεις για την επέκταση αυτού που ξεκίνησε ως «Κίνημα των Διοδίων» και επεκτάθηκε σε κίνημα του «Δεν πληρώνω» έγιναν ήδη. Τα συντονιστικά, οι επιτροπές και οι συνελεύσεις συνεδρίασαν χθες και αποφάσισαν να κάνουν άλλο ένα κάζο στο υπουργείο μεταφορών αυτή τη φορά μη πληρώνοντας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Στις ίδιες συναντήσεις, «όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ» που λένε και οι κατ΄επάγγελμα δημοσιογράφοι, αποφασίστηκε ακόμη η ενδεχόμενη κινητοποίηση κατά των διοδίων της Αττικής οδού, της ΔΕΗ, των νοσοκομείων, ενώ εκδηλώθηκε η αντίθεση στην ενδεχόμενη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ καθώς αυτό θα σημάνει αύξηση των λογαριασμών!  

Ωπ, εδώ το πράγμα αρχίζει λίγο και βρωμάει ΚΚεδίλα. Ποια ιδιωτικοποίηση, αδέλφια; Τα κινήματα αυτά είναι βλέποντας και κάνοντας. Τα πολλά- πολλά οργανωτικά είναι ΚΝίτικα κόλπα που, όπως έχουμε ήδη επισημάνει, τείνουν να καπελώσουν τον ελεύθερο και αυθόρμητο χαρακτήρα της πολιτικά ενδιαφέρουσας ανυπακοής.

Δεν ξέρω αν ο κόσμος έχει όντως τσαντίλα, όπως θεωρείται λογικό ότι συμβαίνει. Κατά τη γνώμη μου το σίγουρο είναι ότι ο κόσμος είναι μουδιασμένος και δυσαρεστημένος η τσαντίλα ίσως έπεται. Αλλά το συλλογικό θυμικό λειτουργεί όπως ένα εξαιρετικά διογκωμένο «εγώ» και εκεί είναι που η αριστερά με τις προκάτ λενινιστικές συλλογικότητες το χάνει.

Δεν πιστεύω πως το νέο εγχείρημα με τις συγκοινωνίες θα έχει επιτυχία. Ακριβώς γιατί προηγήθηκε εκείνο των διοδίων που εκτόνωσε μέρος αυτού που οι πολίτες ένιωθαν. Και ο περισσότερος κόσμος όταν νιώσει ότι έκανε κάτι θεωρεί πως έκανε ό,τι μπορούσε.

Θα ήταν ενδιαφέρον να βλέπαμε πως θα λειτουργούσε μια τέτοια δυναμική σε περίοδο εκλογών. Λίγη υπομονή.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v