Σβήστε τα τσιγάρα- τώρα μιλάει ο Γιώργος!

Πόσες φορές θα πρέπει να παρθεί πίσωο νόμος για το κάπνισμα πριν να καταφέρει η ελληνική πολιτεία να τον εφαρμόσει; Το κουίζ τελείωσε! φώναξε ο Πρωθυπουργός και χτύπησε το χέρι στο τραπέζι. Όλοι άρχισαν να τρέμουν...
Πόση ξεφτίλα αντέχει το "νέο κράτος" που το ΠΑΣΟΚ επιθυμεί να οικοδομήσει; Πόσο θα χρειαστεί να προσπαθήσουμε για να μη γελάμε με τη «νέα νοοτροπία» που ευαγγελίζεται ο Γιώργος και οι συν αυτώ; Πόσα έτη απέχουμε από το να είμαστε κράτος δυτικού τύπου όπως διακαώς επιθυμούμε εδώ και τόσες δεκαετίες;

Ο Ιοβόλος εξηγείται: χθες παίχτηκε ένα ακόμη επεισόδιο στο σήριαλ του αντικαπνιστικού νόμου- αυτής της ιλαροτραγωδίας που χαρίζει το γέλιο σε όλη την κοινή γνώμη και μας δίνει την αταλάντευτη βεβαιότητα ότι δεν θα γίνουμε ποτέ οργανωμένη πολιτεία- με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Αφού μετά βαΐων και κλάδων ο υπουργός Υγείας τσαλάκωσε την τρίτη προσπάθεια εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου (γιατί έτσι είναι εδώ: Χρειάζεται «προσπάθειες» για να εφαρμοστεί ο νόμος) με τις και καλά καινοτόμες ιδέες περί τσιγαρόσημου τα έσοδα του οποίου θα πήγαιναν στα νοσοκομεία, η νέα κρατική κωλοτούμπα θέλει τον Πρωθυπουργό να άσκησε «βέτο»- τρομάρα του- υπέρ της πλήρους εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου.

«Ο,τι καπνίσανε, καπνίσανε», είπε σήμερα με ανανεωμένο μένος ο υπουργός Υγείας που λες και ξέχασε δια μιας το πρωτοποριακό του σχέδιο.

Κατά τη χθεσινή σύσκεψη είχε, λέει, δύο προτάσεις να κάνει στον Πρωθυπουργό. Η μια προέβλεπε την κανονική εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου και η άλλη την εφαρμογή του νόμου με εξαιρέσεις για τα μαγαζιά που πωλούν αλκοόλ. Και ο Πρωθυπουργός, λέει, διάλεξε την πρώτη- η οποία βεβαίως και οψίμως βρήκε απόλυτα σύμφωνο και τον κ. Λοβέρδο.

Συμπτωματικά- μη νομίζετε ότι είναι κανένας “yesman”. Το απέδειξε άλλωστε και στο υπουργείο Εργασίας με τις σκληρές διαπραγματεύσεις του που εξασφάλισαν τα εργασιακά δικαιώματα σε τόσο και τόσο κόσμο…

Τα ατοπήματα ωστόσο του κ. Λοβέρδου που αγάπησε και αυτός την εξουσία, ωχριούν μπροστά στις απόψεις Πάγκαλου, στην χθεσινή τηλεοπτική εμφάνιση του οποίου δεν μπορώ να μην αναφερθώ. Εκεί ο Αντιπρόεδρος, αφού εντόπισε μια συνομωσία, όπως κάθε εμμονικός που σέβεται τον εαυτό του, «μάζεψε» ευσχήμως τα όσα προκάλεσαν τη δυσαρέσκεια του Μαξίμου. Από το «μαζί τα φάγαμε» έως τους διαπρεπείς κοπρίτες το ρεβεγιόν.

«Δεν πέρασα καθόλου πάνω από τις δυνατότητές μου οι οποίες σας πληροφορώ είναι εξαιρετικά μέτριες», είπε για το πώς πέρασε τα Χριστούγεννα. Μετά δεν ξέρω τι άλλο έγινε, γιατί θυμήθηκα τα 72 ακίνητα που δήλωσε στο πόθεν έσχες της Βουλής, δάκρυσα από τα γέλια και δεν μπόρεσα να παρακολουθήσω τη συνέχεια.

Σίγουρα όμως θα τα είπε ωραία ο άτιμος!
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v