Κάτσε κάτω απ΄την μπάρα!

Η Ελλάδα σηκώνει την παντιέρα της αντίστασης στις εθνικές οδούς και ο Ιοβόλος αποφασίζει εν μέσω παρασκευιάτικης βαρεμάρας να ασχοληθεί με το θέμα και κοινωνιολογικά. Άλλωστε, ενός Γκλέτσου μύριοι έπονται.  
Κοίτα να δεις, σκεφτόμουν, που κάτι το οποίο ξεκίνησε στον ψιλοχαβαλέ (και μάλιστα προ τριετίας…) θα μεταφραστεί στην μαζικότερη εκδήλωση λαϊκής δυσαρέσκειας από τότε που η τρόικα νοίκιασε στην Αθήνα.

Αλλάζω σελίδα και προσεγγίζω το θέμα όχι προσωπικά, αλλά κοινωνιολογικά.

Το κίνημα των διοδίων, του οποίου ηγετική μορφή ετοιμάζεται να αποτελέσει ο Απόστολος Γκλέτσος, είναι ό,τι ο κάθε διαφημιστής θα ήθελε να έχει επινοήσει: έχει δίκαια αιτήματα, δηλώνει αντίδραση στην οικονομική δυσπραγία, η συμμετοχή σε αυτό έχει μηδενικό ρίσκο και κάνει τον μετέχοντα να νιώθει επαναστατικά.

Αυτό το τελευταίο με κάνει να απευθύνω εκνευρισμένος την ακόλουθη έκκληση προς Κουκουέδες:

Το κάνατε στον ισπανικό εμφύλιο, στην ελληνική αντίσταση, στη μεταπολίτευση και σε όλες τις εσωτερικές ταραχές από τότε και ένθεν: Επιχειρείτε πάντα να κουκουλώσετε όποια μαζική εκδήλωση δυσφορίας, και αν είναι δυνατόν να τη στρέψετε σε ταξική διαμάχη. Τώρα το ίδιο κάνετε με τα διόδια. Αφήστε ήσυχο το αφελές και συμπαθές κίνημα των διοδίων. ‘Εξω η πολιτική από τις μπάρες ρε!

Χωρίς πλάκα πάντως για να πλακώσουν και οι ΚΝίτες θα πει ότι το πράγμα παίρνει διαστάσεις. Η εγχώρια εξουσία πώς θα το χειριστεί άραγε;

Μια άλλη, επίσης κατ’ όνομα μόνο σοσιαλιστική, κυβέρνηση έδειξε τον δρόμο (τον παλιό και γνωστό «δεύτερο δρόμο», για όσους θυμούνται και μετράνε καλά).

Δείτε εδώ τι εννοώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v