Παν-καλος

Για άλλη μια φορά δεν έχω λόγια να σχολιάσω τις πράξεις και τα λεγόμενα του Πάγκαλου. Αυτή τη φορά ο χάρος πήρε τους "ήρωες του '21"0 κατ έμέ δικαιολογημένα.  Αναρωτιέμαι όμως: Άραγε οι χοντροί δικαιούνται να έχουν μεγαλύτερη ιδέα για τον εαυτό τους;
Μα, τι είναι αυτός ο Πάγκαλος ρε παιδί μου; Σε λίγο θα έχει και ο ίδιος διχασμένη γνώμη για τον εαυτό του. Εμένα πάντως με κάνει ό,τι θέλει. Τα χώνει στο ΚΚΕ που δεν τολμά να του μιλήσει κανείς; Γουστάρω. Δείχνει αλλαζονικότερος του βασιλέως και θεωρεί τους πολίτες εσμό ηλιθίων; Ξενερώνω. Αποκαλεί τους «ήρωες» του ‘21 «ένα μάτσο αγράμματους και αδαείς χωριάτες»; Συμφωνώ αναφανδόν!

Πολλά πράγματα μπορεί κανείς να καταλογίσει στον ευτραφή Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης αλλά σίγουρα όχι έλλειψη γνώμης. Με την γνωστή του παρρησία λοιπόν σε ομιλία του τον περασμένο Μάιο ενώπιον κοινού της Οξφόρδης ξιφούλκησε κατά του ένδοξου ελληνικού παρελθόντος πιθανότατα παρασυρμένος το ευρωπαϊκό του προφίλ και από το κοινό του που τον ήθελε μάλλον διεθνιστή παρά «ελληναρά». 

Ένα “μάτσο αγράμματους και αδαείς χωριάτες, οι οποίοι γι’ αυτό το λόγο (επειδή ήταν αγράμματοι) αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα σχίσμα από την οθωμανική αυτοκρατορία», είπε ο άνθρωπος που διετέλεσε επί σειρά ετών επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας και που σήμερα είναι ο δεύτερος της τάξεις της Κυβέρνησης προκαλώντας το ιλαρό συναίσθημα του Ιοβόλου, αλλά και προκαλώντας απορίες για το ορθό της κρίσης του.
 
Εξηγούμαι: Έχω πολύ μέτρια γνώμη για τους ήρωες του 1821, εν πολλοίς δημιουργημένη ως αντίδραση στην υστερία των σχολικών εγχειριδίων. Λογικό είναι να μου γεννώνται αισθήματα συμπάθειας για όποιον φρονεί τα ίδια. Αλλά εγώ δεν εκπροσωπώ την κυβέρνηση.

Μωραίνει κύριος όν βούλεται απωλέσαι ή ο κ. Αντιπρόεδρος έχει τόσο μεγάλη ιδέα για τον (μεγάλο) εαυτό του η οποία διαθλά την πραγματικότητα;

Τείνω να συνταχθώ με τη δεύτερη άποψη- πράγμα βέβαια που τον κάνει ακόμη μεγαλύτερη περσόνα στα μάτια μου ως αυτοκαταστροφικά ματαιόδοξο. Παλαιότερα είχα εν παρόδω πει ότι μια υποψηφιότητα Πάγκαλου για την Πρωθυπουργία θα ήταν η μοναδική περίπτωση να ψηφίσω ΠΑΣΟΚ.

Φαντάζεστε τι θα γινόταν; Οι ατάκες του Μπερλουσκόνι θα περνούσαν στα ψιλά ωχριώντας μπροστά στην κακιασμένη παιδικότητα του Πάγκαλου κα ιη κυβέρνηση θα κατέρρεε σε λιγότερο από μήνα.

Αυτός ο στα όρια του διαταραγμένου «φωτισμένος» άνθρωπος είναι Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης!
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v