Από πόσα διόδια προλαβαίνω να περάσω;

Δύο ημέρες πριν το έτος τελειώσει η Κυβέρνηση μας λέει ότι προλαβαίνουμε να μαζέψουμε αποδείξεις διοδίων για να δικαιολογήσουμε έξοδα. Πάλι καλά! Φαντάζεστε να μας το έλεγε την τελευταία στιγμή;  
Λίγοι φαντάζομαι δεν παραξενεύτηκαν από την απόφαση της κυβέρνησης να ανακοινώσει πως οι αποδείξεις των διοδίων «περνάνε» και στην εφορία προκειμένου να επιτευχθεί το αναγκαίο όριο του αφορολογήτου.

Κακώς προξενήθηκαν απορίες. Το ελληνικό κράτος λειτούργησε έχοντας όπως πάντα στο μυαλό του την εξυπηρέτηση των πολιτών του. Ποια χρονική στιγμή μπορεί να θεωρηθεί καλύτερη για να ανακοινωθεί ότι ένα έξοδο μπορεί να υπολογιστεί στη φορολογική δήλωση του 2010 από τις τελευταίες δύο ημέρες πριν αυτό εκπνεύσει;

Φαντάζεστε να μας το έλεγαν την τελευταία στιγμή; Τώρα, έχουμε δύο ολόκληρες ημέρες στη διάθεσή μας για να μαζέψουμε αποδείξεις από τα διόδια.

Τι άλλαξε όμως από την αρχή της χρονιάς ή εν πάση περιπτώσει από όταν η κυβέρνηση ανακοίνωσε ποια παραστατικά δικαιολογούνται στην εφορία; Νομίζω το πράγμα είναι απλό.

Η κυβέρνηση είχε αποφασίσει να εξαιρέσει από τα δικαιολογούμενα παραστατικά όσα εκδίδονται από δημόσιου χαρακτήρα επιχειρήσειςμε το σκεπτικό ότι απο αυτά είναι βέβαιο ότι παρέχεται απόδειξη.

Με το ρεύμα του «δεν πληρώνω διόδια» όμως να διογκώνεται (πληροφορίες λένε ότι 2 στους 10 της πρόσφατης εξόδου των Χριστουγέννων δεν πλήρωσαν διόδια- γεγονός βέβαια που δεν δημοσιοποιείται ιδιαιτέρως, για ευνόητους λόγους) οι αποδείξεις από τα διόδια κάθε άλλο παρά βέβαιες είναι άρα δικαιολογημένα εντάσσονται στην κατηγορία των δυνάμει να υπολογιστούν στο αφορολόγητο παραστατικών.

Για αύριο Παρασκευή παιδιά τι να περιμένουμε;
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v