Τα ΒορΟινά ανεβαίνουν ΒορΟινότερα!

Οι Βορειο-Ελλαδίτες οινοποιοί συνεχίζουν τις πρωτοβουλίες επικοινωνίας και εξωστρέφειας και είναι αξιέπαινοι γι αυτό. Εξωστρέφεια όμως δεν σημαίνει μόνο ενασχόληση με τις μεγάλες αγορές του εξωτερικού. Υπάρχει μεγάλη ανάγκη ενημέρωσης και εκπαίδευσης του οινόφιλου κοινού στα δικά μας μέρη, και χαίρομαι που γίνονται σημαντικά βήματα (και) σε αυτή την κατεύθυνση.

Έτσι λοιπόν, το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου η γνωστή και αγαπημένη εκδήλωση "Τα ΒορΟινά" φιλοξενείται στην πόλη της Κομοτηνής. Οι «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» και τα 38 οινοποιεία από τα οποία αυτοί προκύπτουν, προσκαλούν τους επαγγελματίες και τους φίλους του κρασιού της πόλης σε ένα απολαυστικό ταξίδι, στη διάρκεια του οποίου θα δοκιμάσουν τα φρέσκα και παλαιωμένα κρασιά του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα, πειραματικές ετικέτες, φρέσκα κρασιά του τρύγου 2010, καθώς και αποστάγματα. Οι επισκέπτες θα έχουν ακόμη την ευκαιρία να ενημερωθούν για το οινοτουριστικό δίκτυο των Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος και για τα επισκέψιμα οινοποιεία και όλα τα άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία που περιλαμβάνονται σε αυτούς.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε σεμινάριο οινογνωσίας με τίτλο «Το κρασί από το αμπέλι στο τραπέζι, βασική εκπαίδευση».

Τα ΒορΟινά θα πραγματοποιηθούν στο ξενοδοχείο Anatolia (Αγχιάλου 53, Κομοτηνή) από τις 5 το απόγευμα ως τις 9 το βράδυ και η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Το σεμινάριο, που θα διεξαχθεί στο ίδιο μέρος αμέσως πριν, δηλαδή από τις 4 ως τις 5 το απόγευμα, είναι ανοικτό σε όλους τους επισκέπτες, αρκεί να δηλώσουν συμμετοχή εκ των προτέρων στα τηλέφωνα: 2310-281617 και 2310-281632 ή στο email [email protected], μέχρι την Παρασκευή 10/12/10.

Αξίζει να στηρίξουμε (και) αυτή την πρωτοβουλία των οινοποιών της Βόρειας Ελλάδας. Αν διαβάζετε αυτή τη σελίδα από την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, ή τυγχάνει να βρίσκεστε προς τα εκεί τη συγκεκριμένη μέρα, ελπίζω ότι θα δώσετε το παρόν στην εκδήλωση. Σε κάθε περίπτωση, ειδοποιήστε (οινο)φίλους και γνωστούς που ζουν εκεί, ώστε να μην την χάσουν!
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v