Citizen Dog: Ο Θύμιος στην Μπανγκόκ

Σίγουρα, η Ταϊλάνδη, για άλλα πράγματα τραβά το ενδιαφέρον μας τελευταία. Κι εννοώ τις πρόσφατες πολιτικές ταραχές στην καρδιά της Μπανγκόκ.
Σίγουρα, η Ταϊλάνδη, για άλλα πράγματα τραβά το ενδιαφέρον μας τελευταία. Κι εννοώ τις πρόσφατες πολιτικές ταραχές στην καρδιά της Μπανγκόκ που ήταν η κορύφωση μιας πολιτικής κρίσης που κρατά ακόμη. Αλλά, παρ' ότι το τσουνάμι και η πολιτική αστάθεια έχουν πλήξει αναμενόμενα τον σεξοτουρισμό, στο βασίλειο του αυτοκράτορα-συνθέτη υπάρχει μια παρέα σκηνοθετών που αντιπροσωπεύει τη χώρα με τον καλύτερο τρόπο.

Ένας απ' αυτούς είναι ο Απισατπόνγκ Γουιρασετακούλ που θα έρθει ως τιμώμενο πρόσωπο στο προσεχές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Ένας άλλος, όμως, είναι ο Γουισίτ Σασανατιένγκ, ο οποίος κέρδισε το κοινό του Φεστιβάλ παλιότερα με το “Citizen Dog”, μια ταινία λιγότερο παράξενη απ' το επιχρωματισμένο ταϊλανδέζικο γουέστερν (“The Tears of the Black Tiger”) που προηγήθηκε κι αποτέλεσε το ντεμπούτο του σκηνοθέτη.

Το “Citizen Dog” είναι μια γλυκερή ρομαντική κομεντί στους δρόμους της Μπανγκόκ, γεμάτη από πολύχρωμες εικόνες, αναπάντεχο χιούμορ και διαρκείς μεταπτώσεις απ' τις ρεαλιστικές προσδοκίες σε σουρεαλιστικές εξελίξεις. Το παρακάτω τρέιλερ είναι απόλυτα κατατοπιστικό και ανοίγει την όρεξη για κάτι διασκεδαστικό, κομπλέ με το πιασάρικο γλυκερό ποπ τραγούδι κι ένα βουνό από πλαστικά μπουκάλια που σηματοδοτεί την μεταμόρφωση των επαρχιωτόπουλων που αποτελούν τους κεντρικούς χαρακτήρες σε παιδιά της πόλης.



Εντάξει, ο Σασανατιένγκ δεν έφτασε ξανά στα ίδια επίπεδα από τότε, όμως σε όσους κόλλησαν με την αμίμητη “Amelie” ή πέρασαν καλά με το πιο συμβατικό “Χάρισμα” της Χριστίνας Ιωακειμίδη, θα πρότεινα να βρουν και ν' απολαύσουν την υπέροχη, ταϊλανδέζικη εκδοχή ενός αλλόκοτου ρομάντσου μέσα σ' έναν σκληρό κόσμο.

Εγώ θα επιστρέψω σ' αυτό το blog με νέες ταινίες μετά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου. Μέχρι τότε, μπορείτε να τσεκάρετε τις κινηματογραφικές μου συζητήσεις με τον Αγαπητό Σινεφίλ Ηγέτη Κιμ Γιονγκ-ιλ στο φεστιβαλικό μου blog (tiff2010.monkie.gr).
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v