Θα συμβεί (προσεχώς) και εις Παρισίους!...

Έξω πάμε καλά, κι ας τα βλέπουν κάποιοι όλα μαύρα. Το Ελληνικό κρασί κάνει τα δικά του βήματα και οι διεθνείς αγορές σιγά-σιγά ξυπνούν και το ανακαλύπτουν - άλλες για πρώτη φορά, άλλες για να του δώσουν μία ακόμα ευκαιρία.

Πολύ σημαντική, σε αυτό το πλαίσιο, είναι μία εκδήλωση που διοργανώνεται στο Παρίσι την άλλη εβδομάδα. Πρόκειται για μία επαγγελματική γευσιγνωσία με θέμα τις γηγενείς ποικιλίες και τα terroirs του Ελληνικού αμπελώνα, που διοργανώνει το Οικονομικό και Εμπορικό Τμήμα της Πρεσβείας μας στη Γαλλία. Η εκδήλωση θα γίνει την Δευτέρα 29 Νοεμβρίου στην έδρα του Οργανισμού Αμπέλου και Οίνου (OIV) στο Παρίσι, και απευθύνεται κυρίως σε επαγγελματίες: Σομελιέ, εμπόρους, δημοσιογράφους, γευσιγνώστες, κλπ.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Γιάννης Παρασκευόπουλος, κορυφαίος Έλληνας οινολόγος και συν-ιδιοκτήτης της εταιρείας ΓΑΙΑ Οινοποιητική, θα δώσει διάλεξη με θέμα την Αναγέννηση της Αμπελουργίας στην Ελλάδα, ενώ 19 γνωστά οινοποιεία θα δώσουν το παρόν για να γνωρίσουν τους παρευρισκόμενους και να τους παρουσιάσουν τα κρασιά τους. Πρόκειται για τα Κτήματα: Βιβλία Χώρα, Δαλαμάρα, Οικονόμου, ΓΑΙΑ, Γεροβασιλείου, Χατζηδάκη, Κεχρή, Κυρ-Γιάννη, Λαντίδη, Μηλιαράκη, Παπαντώνη, Παρπαρούση, Santo Wines, Σκλάβου, Σκούρα, Θεοδωρακάκου, Θυμιόπουλου, Τσίνα και Βατίστα.

Μου ακούγεται εξαιρετική πρωτοβουλία, και συγχαίρω όχι μόνο τους οινοποιούς που θα συμμετάσχουν, αλλά και τους ανθρώπους της Πρεσβείας μας στο Παρίσι, καθώς και τους χορηγούς της εκδήλωσης, που την υποστηρίζουν με τον τρόπο τους. Ξέρω ότι αναρωτιέστε, και η απάντηση είναι όχι, δεν θα είμαι εκεί. Επειδή όμως τα οινικά μου πλοκάμια είναι παντού, θα έχω δικό μου άνθρωπο στην εκδήλωση, και μάλιστα έναν από τους πολύ γνωστούς Γάλλους οινογράφους. Αν λοιπόν υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις ή σχόλια θα τα μάθετε από πρώτο χέρι!

Στο μεταξύ, αν ξέρετε κάποιον επαγγελματία του κρασιού στη Γαλλία που θα είχε ενδιαφέρον να δοκιμάσει κάποια καλά και αντιπροσωπευτικά Ελληνικά κρασιά, προωθήστε του την πρόσκληση για την εκδήλωση. Μπορείτε να την κατεβάσετε ακριβώς από κάτω:
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v