"Ξύρισε τα γένια και κάνε κόμμα, αγόρι μου"

Ομολογώ ότι η εγγύτερή μου ιδεολογική σχέση με τον Γιάννη Μπουτάρη είναι ότι θεωρώ την "Παράγκα" ένα πολύ καλό κρασί για τα λεφτά του. Ωστόσο, στη μάχη της Θεσσαλονίκης είχε την αμέριστη συμπαράστασή μου. Οι σημερινές του δηλώσεις για τον Άνθιμο δικαιώνουν τη συμπάθειά μου.  
Ομολογώ ότι η εγγύτερή μου ιδεολογική σχέση με τον Γιάννη Μπουτάρη είναι ότι θεωρώ την "Παράγκα" ένα πολύ καλό κρασί για τα λεφτά του.

Παρ΄ όλα αυτά είχα σαφή προτίμηση στην εκλογή του για τη Δημαρχία στη Θεσσαλονίκη. Ναι, ακόμη και εγώ δελεάστηκα από το υποτιθέμενα διαφορετικό της προσωπικότητας και για λίγο άφησα τον εαυτό μου να ελπίζει ότι μπορεί να βγει και κάτι διαφορετικό από κάποιον που δεν έχει άρρηκτη σχέση με την στόφα των πολιτικών.

Στο να υποστηρίζω τον μπαρμπά Γιάννη βοήθησε βέβαια ότι απέναντί του είχε το αξιαγάπητο τρίδυμο Γκιουλέκα- Άνθιμου- Ψωμιάδη, αλλά εν πάση περιπτώσει θα σταματήσω να ψάχνω προφάσεις εν αμαρτίαις και θα δεχθώ απλώς και στωικά την κριτική.

Παρ’ όλα αυτά, δεν μπόρεσα να μην χαμογελάσω διαβάζοντας τη συνέντευξη του νέου Δημάρχου Θεσσαλονίκης που δημοσιεύθηκε σήμερα στην Ελευθεροτυπία. «Παπά, ξύρισε τα γένια και κάνε κόμμα, αγόρι μου. Δε μπορείς να ανακατεύεσαι σε αυτό το επίπεδο σε κοσμικά θέματα», είπε ο άνδρας με το σκουλαρίκι απευθυνόμενος στον κλήρο και- ναι!- εκφράζοντας το αυτονόητο.

Ο ίδιος προανήγγειλε ότι θα αναγερθεί τζαμί, αποτεφρωτήριο νεκρών, καθώς και μνημεία Εβραίων και Τούρκων. Λες και το κάνει επίτηδες για να τσαντίσει το γέρο!

«Ηρωικός», είναι η λέξη που μου έρχεται. Όχι για άλλον λόγο, αλλά λόγω του Γεώργιου Καραϊσκάκη ο οποίος- σας θυμίζω- έδειχνε το πολεμικό του μένος κατεβάζοντας το παντελόνι του και επιδεικνύοντας τα οπίσθιά του στον εχθρό.

Βέβαια το αποτέλεσμα ήταν ότι στη συγκεκριμένη μάχη- του Φαλήρου- ο οπλαρχηγός λαβώθηκε και πέθανε. Επίσης συνειρμικά μου ήρθε εξάλλου ότι κανείς στην Ελλάδα δεν τα έχει βάλει με την εκκλησία και να βγήκε κερδισμένος...

Οψόμεθα, Δήμαρχε.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v