Και οι Κάβες μας καλούν κοντά τους!

Και επειδή οι ευκαιρίες μας να δοκιμάσουμε καλά κρασιά αλλά και να έρθουμε σε επαφή με... ομοϊδεάτες οινόφιλους δεν έχουν τελειωμό, σειρά παίρνουν πλέον κάποιες καλές κάβες, που μας προσκαλούν στις δικές τους ενδιαφέρουσες και απολαυστικές οινικές εκδηλώσεις.

Συγκεκριμένα
:

Σήμερα, Τετάρτη 13 Οκτωβρίου, η Cava Canava (Ευφρονίου 63 & Διοχάρους, περιοχή Caravel), μας προσκαλεί στο ετήσιο πάρτυ των γενεθλίων της. Όπως κάθε χρόνο (εδώ και 11 συναπτά έτη παρακαλώ) μας υπόσχεται κρασί, ποτό, happenings και πολύ κέφι. Το πάρτυ αρχίζει στις 8 και η συμμετοχή είναι - εννοείται - ελεύθερη.

Αύριο, Πέμπτη 14 Οκτωβρίου, η φίλη μου η Claire Guerrera και η ομάδα της μας προσκαλούν στην όμορφη κάβα τους Non Solo Vino στο Χαλάνδρι (Λυκούργου 2 & Λ. Κηφισίας, απέναντι από το σινεμά Αβάνα) για να μας γνωρίσουν τα κρασιά του καταξιωμένου Ιταλού παραγωγού Guido Folonari, από το Κτήμα του Tenuta l'Illuminata στο Piemonte. Dolceto, Nebbiolo, αλλά και Barolo DOCG περιμένουν να μας αποκαλύψουν τα όμορφα μυστικά τους. Η γευσιγνωσία ξεκινάει από τις 7.30 το απόγευμα. Την άλλη Πέμπτη δε, 21 Οκτωβρίου, και την ίδια ώρα, το Non Solo Vino μας προσκαλεί στον χώρο του για να μας μυήσει στην σπάνια ποικιλία (που πολλοί θεωρούν ότι έχει αρχαιο-Ελληνικές ρίζες) του Aglianico, και να μας δείξει πως η ποικιλία αυτή εκφράζεται σε διαφορετικά terroir (Puglia ή Campania), καθώς και πως συμπεριφέρεται μόνη της, αλλά και όταν συμμετέχει σε χαρμάνια ποικιλιών. Μη το χάσετε!

Τέλος, ο πάντα δραστήριος Βασίλης Παπαδόπουλος και το Kazakos Wine Club μας προσκαλούν στην όμορφη κάβα Kazakos Drink Bank στη Νέα Ερυθραία (Ελευθερίου Βενιζέλου 134), όπου μας επιφυλάσσουν πλήρες πρόγραμμα γευσιγνωσιών για τα προσεχή Σαββατοκύριακα. Συγκεκριμένα, οι δοκιμές αφορούν στα κρασιά των Κτημάτων: Χρυσοχόου (16 & 17/10), Αργυρίου (30 & 31/10), Βασιλείου (13 & 14/11), Δύο Φίλοι (27 & 28/11), ενώ το Σαββατοκύριακο 11 & 12/12 θα μας γλυκάνει με επιδόρπιους οίνους σε συνδυασμό με γλυκές γεύσεις από τα ζαχαροπλαστεία FRESH. Κάθε φορά, τα κρασιά θα είναι διαθέσιμα προς δοκιμή από τις 11 το πρωί ως τις 10 το βράδυ.

Έρχονται κι άλλα. Θα επανέλθω. Για την ώρα, καλές δοκιμές!...
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v