Ακούκου, ζεις

Κάπου στη μακρινή Κένυα ένας ήρωας πάλευε με τα θηρία για 80 χρόνια. Εσύ τι έκανες εδώ, φίλε φαλλοκράτη; Μήπως κοίταζες τη σχεσούλα σου και οργάνωνες στη ζούλα καμιά μικρή απιστία; Μήπως επέστρεφες στο σπίτι με τύψεις και λουλούδια;    
Στο μυαλό μου οι λειτουργίες του ανθρώπινου οργανισμού που μπορούν να εντοπιστούν και να πιστοποιηθούν ως «αταβιστικές» είναι και οι περισσότερο αυθεντικές, καθώς φανερώνουν την ίδια τη δομή του είδους, χωρίς να συνυπολογίζονται κοινωνικές συνθήκες («αυτό δεν είναι δείγμα πολιτισμού») και οι χωρικές ιδιαιτερότητες (;) («το Ελληνικό DNA είναι το αρχαιότερο») κλπ.

Νομίζω ότι αυτή μου η πεποίθηση με κάνει κατ΄αρχήν αντιπαθή στις φεμινίστριες- πράγμα που από μόνο του μού προσφέρει μεγάλες δόσεις ικανοποίησης. Ο λόγος είναι απλός: υποστηρίζω ότι αρκετά από τα πράγματα που οι γυναίκες έχουν καταλήξει να κάνουν- φερ’ ειπείν η θυσία της οικογένειας στο βωμό της καριέρας- οφείλονται στις παραινέσεις του καταναλωτικού marketing και όχι στις δικές τους παρορμήσεις.

Βάσει της ίδιας λογικής, θεωρώ ότι η πολυγαμία ή ακριβέστερα η ασταθής ερωτική ζωή είναι από τις ζωώδεις επιταγές της ανδρικής φύσης και όχι ένα ενίοτε μεμονωμένο σφάλμα που όταν παρουσιαστεί χρειάζεται να τιθασευτεί και να τιμωρηθεί.

Εάν κάποιος άνδρας επιθυμεί να είναι μονογαμικός το κάνει λόγω των ηθικών αρχών που επιλέγει να ακολουθήσει- αλλά οι «ηθικές αρχές» αντιστρατεύονται αυτό ακριβώς που μας δίνει τις περισσότερες πληροφορίες για το πραγματικό ποιόν του είδους: το ένστικτο. Το υπονόησε ο Καντ και ο Ιοβόλος το προσυπογράφει. 

Παραθέτω την αντιδημοφιλή αυτή εισαγωγή για να αποχαιρετίσω με το μέγιστο δυνατό σεβασμό ένα από τα λαμπρά παραδείγματα της θεωρία μου: Τον Κενυάτη με το πιασιάρικο και για κάποιους έμπλεο υπονοουμένων όνομα «Ακούκου» ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 94 ετών.

Το όνομα του μεταστάντος είχε γίνει θρύλος και όχι άδικα εντός και εκτός συνόρων, αφού πριν αποχωρήσει από τον μάταιο τούτο κόσμο ο Κενυάτης δρομέας τη ζωής είχε παντρευτεί 130 φορές, είχε χωρίσει 85 και είχε αποκτήσει περισσότερα από 280 παιδιά!

Μπορεί να κάνω λάθος, αλλά θεωρώ ότι ο Ακούκου, ο οποίος σε νεαρή ηλικία θα δέχθηκε ουκ ολίγα πυρά για το άστατο των ερωτικών του προτιμήσεων και μάλλον ούτε ένα για… «γαμοφοβία», μάλλον πορεύθηκε εμπιστευόμενος τις σειρήνες της πολυγαμίας παρά πείστηκε από το ρητό «τα παιδιά είναι ευτυχία».

Θέλω ακόμα να επισημάνω άλλη μία λεπτομέρεια της ζωής του ένδοξου κενυάτη που ίσως να μην προσέχθηκε με την πρώτη ματιά: Ενώ είχε παντρευτεί 130 φορές είχε χωρίσει μόλις 85.

Τώρα, ή ο Ακούκου χήρεψε 45 φορές (ακραία περίπτωση για την οποία δεν έχω πρόχειρη καμία αταβιστική θεωρία) ή όσο περνούσαν τα χρόνια μπήκε στον πειρασμό να δοκιμάσει τη χαρά της επικάλυψης των συζυγικών ζωών αντί για την απλή διαδοχή τους...

Υ.Γ. : Μια άλλη πτυχή για την οποία ο Ακούκου θα είναι αείμνηστος δεν είναι ζηλευτή. Είναι σίγουρο ότι δοκίμασε τη γκρίνια 130 γυναικών και προσπάθησε με κάποιον τρόπο να ικανοποιήσει κάθε μια από αυτές. Ήρωας!
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v