Υποδεχτείτε τους "Οίνους Βορείου Ελλάδος"

"Οίνοι Βορείου Ελλάδος" είναι ο νέος διακριτικός τίτλος της ΕΝΟΑΒΕ (Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Βορείου Ελλάδος), ο οποίος θα χρησιμοποιείται πλέον στις δραστηριότητες της Ένωσης τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό. Πρόκειται για μια ανανεωμένη προσπάθεια στον τομέα του branding που υλοποίησε η Ένωση, ανταποκρινόμενη στις ολοένα αυξανόμενες προκλήσεις που αντιμετωπίζει εντός και εκτός συνόρων, με στόχο να τονίσει τη σπουδαιότητα της προέλευσης των κρασιών μίας από τις πιο σημαντικές και αξιόλογες οινοπαραγωγικές ζώνες του Ελληνικού αμπελώνα.

Σύμφωνα με την Ένωση, "Το όνομα της νέας ταυτότητας είναι 'Οίνοι Βορείου Ελλάδος' και 'Wines of North Greece', στην Ελληνική και στην Αγγλική γλώσσα αντίστοιχα, και προέκυψε από το Τρίγωνο Αξιών της Στρατηγικής Branding, που στηρίχθηκε κυρίως στην αξία του επαγγελματισμού της Ένωσης Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Βορείου Ελλάδος. Παράλληλα, το νέο λογότυπο αναπαριστά μία πυξίδα, η οποία, καθώς είναι στραμμένη στο βορρά ως γεωγραφικό προσανατολισμό, κατευθύνει προς τους Οίνους της Βορείου Ελλάδος. Ως χρώματα  επιλέχθηκαν οι αποχρώσεις του πράσινου, που συμβολίζουν τους αμπελώνες και γενικότερα το πράσινο τοπίο που κυριαρχεί στη βόρεια Ελλάδα και, επιπλέον, τονίζουν την οικολογική ευαισθησία των μελών της Ένωσης".

Η ενέργεια αυτή υλοποιήθηκε μέσω του προγράμματος προβολής της Ένωσης σε χώρες του εξωτερικού (πρόσφατο παράδειγμα η Ουκρανία), και το νέο branding θα φιγουράρει από εδώ και πέρα στο επικοινωνιακό υλικό με το οποίο θα υποστηρίζει κάθε της πρωτοβουλία.

Έχω επανειλημένα εκθειάσει την εξωστρέφεια της ΕΝΟΑΒΕ, και νομίζω όχι άδικα. Πέρα από το παραδειγματικό οινο-τουριστικό δίκτυο των Δρόμων του κρασιού της Βορείου Ελλάδος που έχει δημιουργήσει, κάθε της δραστηριότητα είναι στοχευμένη και αδιαμφισβήτητα αποτελεσματική. Εύχομαι κάθε επιτυχία και σε αυτή τη νέα προσπάθεια των Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Βορείου Ελλάδος, και ανυπομονώ (όπως όλοι μας, είμαι σίγουρος) για τα επόμενα ΒορΟινά της Αθήνας, που θα λάβουν χώρα στις αρχές του 2011.
 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v