Τα κρασιά της Κύπρου ξανά στην Αθήνα

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, τα κρασιά της Κύπρου έρχονται στην Αθήνα και μας προσκαλούν να τα δοκιμάσουμε. Την Δευτέρα 25 Οκτωβρίου, το Εμπορικό Τμήμα της Πρεσβείας της Κύπρου στην Αθήνα διοργανώνει έκθεση και γευσιγνωσία μίας μεγάλης γκάμας κρασιών του Κυπριακού αμπελώνα, με στόχο να φέρει τόσο τους επαγγελματίες όσο και τους φίλους του κρασιού πιο κοντά στην συνεχώς ανερχόμενη γειτονική μας οινοπαραγωγική χώρα.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, από τις 2 το μεσημέρι ως τις 8 το βράδυ, και είναι ανοικτή για το κοινό. Θα συμμετάσχουν με τα κρασιά τους 20 από τα καλύτερα οινοποιεία της Κύπρου, εκπρόσωποι των οποίων θα είναι εκεί για να γνωρίσουν το Αθηναϊκό οινόφιλο κοινό και να μοιραστούν μαζί του όλα τα όμορφα μυστικά του Κυπριακού κρασιού.

Όπως έχω ξαναπεί συχνά, εγώ πιστεύω πολύ στο Κυπριακό κρασί και κάθε χρόνο εντυπωσιάζομαι από την συνεχή του βελτίωση. Το γεγονός ότι αυτή η εκδήλωση δείχνει να καθιερώνεται είναι πολύ ευχάριστο, καθώς η εξωστρέφεια και η άμεση επαφή με τον κόσμο επιβάλλονται στον αγώνα για την διαφοροποίηση και την αναγνώριση ανάμεσα στον σκληρό ανταγωνισμό του παγκόσμιου οινικού κλάδου. Μη χάσετε την ευκαιρία να γνωρίσετε και να δοκιμάσετε τις άκρως ενδιαφέρουσες γηγενείς Κυπριακές ποικιλίες, το λευκό Ξυνιστέρι και το ερυθρό Μαύρο, καθώς και το πολλά υποσχόμενο ερυθρό αστέρι του Κυπριακού αμπελώνα, το Μαραθεύτικο. Οι δε λάτρεις των επιδόρπιων οίνων δεν πρόκειται να μείνουν παραπονεμένοι, καθώς θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν διάφορες ετικέτες της διαχρονικά απολαυστικής Κυπριακής Κουμανταρίας.

Αυτή είναι μία εκδήλωση που κανείς οινόφιλος δεν πρέπει να χάσει. Για απορίες ή διευκρινίσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την διοργανώτρια εταιρεία Wine Plus (+302310-888311 / [email protected]).
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v