Κουτσοί- στραβοί στον Άγιο Παντελεήμονα

Οι εντάσεις στον Άγιο Παντελεήμονα καλά κρατούν και από ό,τι βλέπω οι ελληνικές κυβερνήσεις εμφανίζουν συνεχή και αμετάβλητη στάση: περιμένουν το πρόβλημα να λυθεί από μόνο του, όταν ωριμάσουν οι συνθήκες. Α, και υπάρχει και η αριστερά (ή τέλος πάντων οι αριστερές) που δεν μας επιτρέπει να λέμε ότι υπάρχει πρόβλημα γιατί είμαστε "ξενοφοβικοί".
Αυτό που μού έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση από την ιστορία με τις χθεσινές συμπλοκές στον Άγιο Παντελεήμονα δεν ήταν η αντίθεση των εθνοτικών ομάδων- αυτή είναι γνωστή- αλλά η συμμετοχή των Αλβανών με το μέρος των Ελλήνων σε αυτήν!

Τι γίνεται; Απηύδησαν οι Αλβανοί νοικοκυραίοι από τη βρώμα και την εξαθλίωση των ασιατών; Απέκτησαν συνείδηση δυτικού και σνομπάρουν τους «χαμουτζήδες»; Δε στάθηκε δυνατόν να καταλάβω. Δεν κατάλαβα ακόμη και όταν είδα δηλώσεις Αλβανών κατοίκων σήμερα στις εφημερίδες.

«Είμαστε λευκοί, όχι σαν αυτούς» φέρεται να επαίρεται στα Νέα ο μετανάστης από την Αλβανία και δίνει μια πολύ καλή γεύση του πόσο λάθος τροπή παίρνουν τα πράγματα όταν η πολιτεία αντί για παρεμβάσεις εκφράζει στην πραγματικότητα τις ελπίδες της ότι όλα θα πάνε καλά.

Τα μέλη των ακροδεξιών οργανώσεων εξακολουθούν να δρουν ανενόχλητα ή σχεδόν ανενόχλητα, ενώ οι ενέργειές τους, αν και δύσκολα μπορώ να φανταστώ ότι έχουν την έγκριση των περισσοτέρων περιοίκων, θεωρούνται από αρκετούς ως «δικαιολογημένες».
Και, για να προλάβω την ερώτηση των φίλων αριστεριστών, ο λόγος που η αγανάκτηση των κρετίνων θεωρείται «δικαιολογημένη» είναι ότι όντως υπάρχει πρόβλημα.

Όπως τα πολυπληθή τρομοκρατικά χτυπήματα ακροαριστερών ομάδων φανερώνουν ότι υπάρχει θέμα κοινωνικών ανισοτήτων και άρα κοινωνικής αναταραχής και ότι οι ίδιες οι ομάδες είναι απλώς σύμπτωμα, έτσι και οι ακροδεξιοί τραμπουκισμοί δείχνουν ότι η γκετοποίηση ορισμένων περιοχών έχει de facto συντελεστεί και δεν χαμπαριάζει από τα ευχολόγια ούτε των υπουργείων ούτε της δημοτικής αρχής.

Θεωρητικά περιθωριοποιημένοι από τις κορώνες της αριστεράς που στην πρώτη υποψία ξενοφοβίας είναι έτοιμη να βάλει την ταμπέλα του ρατσισμού όλοι οι κάτοικοι της περιοχής που βλέπουν ότι τα πράγματα στην περιοχή δεν πηγαίνουν καλά, νιώθουν ότι δεν έχουν, λόγω της απουσίας της πολιτείας (συγγνώμη για το φρικτό κλισέ), άλλη διέξοδο από την διαμαρτυρία. Όσο πιο έντονη είναι μάλιστα η διαμαρτυρία τόσο πιθανότερο είναι να υπάρξουν αποτελέσματα.

Ε, από εκεί έως την αποδοχή των ακροδεξιών παρεμβάσεων ως «ευλόγων» ο δρόμος είναι μικρός.

Και όσο μένει μικρός τόσο τα φαινόμενα αυτά θα πληθαίνουν. Για να δούμε θα ακούσουμε τίποτα σχετικό τώρα που έρχονται δημοτικές;   
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v