Αρχίζουν οι οινικές εκδηλώσεις της νέας σεζόν!...

Έχετε καταλάβει τι συμβαίνει, έτσι; Έχουμε όλοι γυρίσει από τις διακοπές... διψασμένοι! Όχι ότι δεν ήπιαμε (και δεν φάγαμε) καλά όλο το καλοκαίρι - είμαι σίγουρος ότι όλοι βάλαμε τα δυνατά μας. Όσο να' ναι όμως, έχει μπει το φθινόπωρο και μας... τρώει ο ουρανίσκος μας για καινούριες και συναρπαστικές οινικές εμπειρίες. Μην ανησυχείτε όμως... Όπου να' ναι ξεκινούν οι παρουσιάσεις των μεγάλων οίκων εισαγωγής και διακίνησης κρασιού, οπότε μπορούμε να χαρούμε άφοβα. Βγάλτε λοιπόν τις ατζέντες σας, και ενημερώστε τις άμεσα, γιατί η σεζόν αρχίζει και προμηνύεται συναρπαστική!

* Τον χορό ανοίγει η εταιρεία Οινόκοσμος, που μας περιμένει στο Grand Ballroom του Ξενοδοχείου Grande Bretagne στο Σύνταγμα την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου, από τις 2 το μεσημέρι ως τις 8 το βράδυ. Ο Οινόκοσμος εισάγει και διακινεί ορισμένες από τις ποιοτικότερες Γαλλικές, Ιταλικές, Γερμανικές αλλά και νεοκοσμίτικες ετικέτες, και στην παρουσίαση θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε πολλές νέες εσοδείες αλλά και καινούριες εισαγωγές.

* Ακολουθεί το καθιερωμένο GENKA Wine Fair, που θα λάβει χώρα στο Ξενοδοχείο Athens Hilton, στην αίθουσα Εσπερίδες, την Κυριακή 3 Οκτωβρίου, από τις 11 το πρωί ως τις 9 το βράδυ. Στην παρουσίαση θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των Ελληνικών και ξένων οινοποιείων που εκπροσωπεί η ΓΕΝΚΑ, ενώ την ίδια μέρα η εταιρεία θα ανακοινώσει και μία νέα συνεργασία-έκπληξη με ένα γνωστό Ελληνικό οινοποιείο (μην επιμένετε, δεν μπορώ να πω τίποτα άλλο...). Σημειώστε δε ότι στην έκθεση η ΓΕΝΚΑ θα μας δώσει την ευκαιρία να δοκιμάσουμε τα fine wines που περιλαμβάνονται στο portfolio της σε μία παράλληλη δοκιμη: Αυτό θα γίνει στην αίθουσα Σαντορίνη 2 του Hilton, από τις 11 ως τη 1 το μεσημέρι.

* Την Κυριακή 10 Οκτωβρίου, η εισαγωγική εταιρεία Αίολος μας περιμένει στο Ξενοδοχείο Intercontinental από τις 12 το μεσημέρι ως τις 8 το βράδυ. Στην παρουσίαση της γκάμας της θα δοκιμάσουμε πολλά "διαμάντια" του Ελληνικού και διεθνούς αμπελώνα, ενώ η εταιρεία θα μας παρουσιάσει για πρώτη φορά την οινοποιία Πιερία Ερατεινή, δημιουργό της ετικέτας "Γυμνός Βασιλιάς", που ήταν ένα από τα αδιαμφισβήτητα top νέα ερυθρά κρασιά της σεζόν που πέρασε, καθώς και το Κτήμα Παυλίδη, την νέα μεγάλη της συνεργασία, που δεν χρειάζεται περαιτέρω περιγραφή, καθώς αποτελεί ένα από τα πλέον δημοφιλή οινοποιεία της Ελληνικής αγοράς.

* Τέλος, όποιος κατοικεί στη Θεσσαλονίκη ή θα βρίσκεται στην όμορφη συμπρωτεύουσα το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου, δεν πρέπει να χάσει τα ΒορΟινά, που θα λάβουν χώρα στην Πλατεία Αριστοτέλους από τις 7 το απόγευμα ως τις 11 το βράδυ με τη συμμετοχή 39 μελών της Ένωσης Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Βορείου Ελλάδος.

Δεν έχετε παράπονο, ε; Τρεις Κυριακές και ένα Σάββατο της επόμενης περιόδου μόλις "κλείστηκαν" με δοκιμές ορισμένων από τα καλύτερα Ελληνικά και ξένα κρασιά της αγοράς. Και έπεται συνέχεια. Τα λέμε εκεί!...

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v