Spartans, what is your profession? (volume 2)

Άλλη μία σπείρα αδίστακτων ελεύθερων κατασκηνωτών εξαρθρώθηκε από άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., με την πολύτιμη συμβολή ειδικών φρουρών των αστυνομικών επιχειρήσεων. Τώρα, μπορούμε επιτέλους να κοιμόμαστε ήσυχοι.
Την ώρα που το Υπουργείο Δικαιοσύνης εκδίδει επίσημες ανακοινώσεις για «επικείμενες αναταραχές» και «οργανωμένα σχέδια καθολικής εξέγερσης» στις φυλακές, και που πολίτες συλλαμβάνουν τους διαρρήκτες που επιχειρούν να τους κλέψουν τα αυτοκίνητα, οι αστυνομικές δυνάμεις της χώρας εξαρθρώνουν σπείρες εγκληματιών που διαπράττουν… ελεύθερο κάμπινγκ σε βαθμό κακουργήματος.

Με διασκέδασε φοβερά η είδηση για τη σύλληψη (πόσων λέτε;) 102 –εκατόν δύο, ολογράφως– κατασκηνωτών στο Ελαφονήσι της Κρήτης, έξι εκ των οποίων βρέθηκαν με μικρές ποσότητες κάνναβης στην κατοχή τους. Οι υπόλοιποι ενενήντα έξι κατηγορούνται για το σοβαρότατο αδίκημα της ελεύθερης κατασκήνωσης, την οποία απαγορεύει ο νόμος που θα μπορούσε να τιτλοφορείται «περί προστασίας του κέρδους των ιδιοκτητών καταλυμάτων πάσης φύσεως» –άλλο λόγο ύπαρξης λυπάμαι, αλλά δεν μπορώ να του αναγνωρίσω.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., χρειάστηκε δύναμη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων με τη συνδρομή ειδικών φρουρών από τα Τμήματα Αστυνομικών Επιχειρήσεων Χανίων και Αποκορώνου για να παταχθεί ετούτο το απεχθές έγκλημα. Εναντίον των 102 στυγνών εγκληματιών σχηματίστηκε, ευτυχώς, δικογραφία.

Κι έτσι κάπως έχουμε έναν ακόμη λόγο να κοιμόμαστε ήσυχοι, ότι οι φόροι που πληρώνουμε πιάνουν τόπο.

Μιλάμε για ένα βήμα μπροστά από την περσινή ατάκα οργάνου της δημόσιας τάξης «κι εμένα αυτή είναι η δουλειά μου, να κόβω πρόστιμα», που έγραψε πέρυσι ιστορία. Θυμηθείτε την, εδώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v