Εκεί που φτύνουμε;

Την ενίσχυση των οικονομικών, τουριστικών αλλά και αμυντικών σχέσεων της Ελλάδας με το Ισραήλ πέτυχε η συνάντηση του Γιωργάκη με τον πρωθυπουργό Νετανιάχου, λίγους μόνο μήνες μετά την επίθεση των Ισραηλινών κατά της ανθρωπιστικής μας αποστολής στην Παλαιστίνη.
Την ενίσχυση της τουριστικής, ενεργειακής και γενικότερα οικονομικής ανάπτυξης των δύο χωρών υποστήριξε χθες ο Γιωργάκης πως θα επιτύχουν οι στενότερες σχέσεις της χώρας μας με το Ισραήλ και γι’αυτό άλλωστε πραγματοποιήθηκε και αυτή η πρώτη επίσκεψη του πρωθυπουργού Νετανιάχου στην Αθήνα. Αυτός είναι, επίσης, και ο λόγος που δύο μέρες τώρα η πρωτεύουσα θυμίζει εποχές χούντας με τους αστυνομικούς να κατακλύζουν το κέντρο και δη τους δρόμους γύρω από το Hilton.

Στη χθεσινή συνάντησή τους οι δύο πρωθυπουργοί, πέρα από το θέμα της ελληνικής οικονομίας για τον εξαίρετο χειρισμό του οποίου συνεχάρη ο Νετανιάχου την ελληνική κυβέρνηση, αναφέρθηκαν και στο Μεσανατολικό με την χώρα μας να εμφανίζεται πρόθυμη να συμβάλει στην ειρηνευτική διαδικασία. Ο Γιωργάκης, μάλιστα, εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένες που τα ελληνικά πλοία, τα οποία συμμετείχαν στην ανθρωπιστική βοήθεια προς την Γάζα πριν τρεις μήνες απελευθερώθηκαν άμεσα, αφού βέβαια τόσοι συμπολίτες μας έφαγαν το ξύλο της αρκούδας από τους ισραηλινούς κομάντος και τουλάχιστον δεκαπέντε ξένοι ακτιβιστές δολοφονήθηκαν.

Αναβαθμίστηκαν, άλλωστε, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό και οι σχέσεις μας με το Ισραήλ στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας, ενώ στο μέλλον πρόκειται να υπάρξει ακόμα στενότερη αμυντική συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες, ειδικά ως προς την ανταλλαγή πληροφοριών που σχετίζονται με την τρομοκρατία.

Κανένας λόγος, όμως, δεν έγινε για την ενδεχόμενη επίθεση του Ισραήλ στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν. Ούτε για τις κακές σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ και το πώς μπορεί να επηρεάζεται η Ελλάδα από αυτές. Κανένας λόγος για το ότι το Ισραήλ δεκαετίες τώρα καταπατά κάθε έννοια διεθνούς νομιμότητας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων εγκληματώντας σε βάρος των Παλαιστινίων –οι οποίοι υποτίθεται ότι είναι φίλοι μας. Και να σκεφτεί κανείς ότι όλα αυτά λαμβάνουν χώρα κατά την πρωθυπουργία του γιου αυτού που συνέπραξε κάποτε τις στενότερες πολιτικές σχέσεις με τον Γιάσερ Αραφάτ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v