Ρέκβιεμ για μία γρίπη

Όσο ηχηρά μας ταλαιπωρούσε επί μήνες και έκανε όσους από εμάς δεν φοβήθηκαν να αισθάνονται αναίσθητοι, άλλο τόσο αθόρυβα αποχώρησε από τη ζωή μας και κυρίως από τις τηλεοράσεις μας- που είναι μάλλον το ίδιο. Ο λόγος για την τρομερή γρίπη H1N1 της οποίας το τέλος σημάνθηκε σήμερα και επίσημα με μια λιτή ανακοίνωση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.
Και έτσι απλά, ένα αυγουστιάτικο απόγευμα ο τρομερός ιός της νέας γρίπης έφυγε και με τη βούλα από τη ζωή μας-  πολύ πιο απότομα από ό,τι είχε μπει σε αυτήν.

Όπως ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ο τρομερός ιός "Η1Ν1 ολοκλήρωσε τον κύκλο του και η πανδημία έχει πλέον τελειώσει". Η Γενική Γραμματέας του Οργανισμού κ. Μάργκαρετ Τσαν δήλωσε ότι "ο πλανήτης βρίσκεται πλέον στη μετα-πανδημική φάση".

Πριν από την ιατρική προηγήθηκε βέβαια η ουσιαστική αποχώρηση του ιού από τη ζωή μας- αυτή από τους τηλεοπτικούς μας δέκτες. Εκείνο μοιάζε ινα είναι άλλωστε και το πραγματικό τέλος του ιού, αφού ό,τι φεύγει από την τηλεόραση φεύγει και από την πραγματικότητα.

Σας θυμίζω τα δελτία ειδήσεων εκεί γύρω στον περσινό Ιούλιο που συμβούλευαν πέρα απ το να φτερνιζόμαστε στον αγκώνα μας στη μασχάλη μας ή και εγώ δεν ξέρω που αλλού, ακόμη και το να αποφεύγουμε τις συγκεντρώσεις πληθυσμού σε κλειστούς χώρους!

Μέσα σε δύο μήνες στήθηκε ολόκληρη βιομηχανία με αντισηπτικά υγρά καθαρισμού και ειδικά μαντηλάκια για να καθαρίζει κανείς επιφάνειες και μέρη του σώματός του που μπορεί να εξετέθησαν στον θανατηφόρο ιό.

Σας θυμίζω ακόμη τον χαμό με τα εμβόλια. Πόσα εμβόλια έχουμε; Πόσα έχουμε παραγγείλει; Πότε θα φτάσουν; Θα είναι αρκετά; Είναι καλό να κάνουμε το εμβόλιο ή όχι; Σας θυμίζω την υπουργό Υγείας να εμβολιάζεται με όλες τις τιμές και όλη την προβολή, πασχίζοντας να πείσει τις μάζες να ακολουθήσουν το παράδειγμά της, όπως επίσης και τον πόλεμο του κέντρου επιδημιολογίας με διάφορους καναλίατρους που επέμεναν- πιθανότατα δικαίως- ότι ο χρόνος διάθεσης του εμβολίου στην αγορά ήταν ύποπτα μικρός…

Περιμένω σήμερα στα βραδινά δελτία να δω έστω και στα «ψιλά» την είδηση της λήξης του συναγερμού. Αλλά μάλλον αδίκως θα χαλάω τα μάτια μου, αφού όπως ξέρουν και οι πέτρες, οι καλές ειδήσεις δεν κάνουν τηλεθεάσεις. Η λέξη τηλεθέαση ταιριάζει με λήμματα όπως «πανικός», «άρπα κόλα ενημέρωση», «κινδυνολαγνεία», «παραπληροφόρηση» και «πλειοδοτική καταστροφολογία» και στο τέλος ενός συναγερμού θέση για αυτά δεν φαίνεται να υπάρχει.

Υ.Γ. Κοίταζα τα περσινά posts της εποχής του πανικού και βρήκα ένα που μου άρεσε. Δείτε πάντως όλα τα σχετικά εδώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v