Πάντα Ανοιχτές οι Πόρτες στην Οινότρια Γη!

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε ο καιρός είχε όρεξη για... παιχνιδάκια. Δεν ξέρω αν δεν είναι οινόφιλος ή απλά δεν είχε κέφια, πάντως δεν το' χε σε πολύ να μας χαλάσει τις "Ανοιχτές Πόρτες" των οινοποιείων όλης της χώρας.

Πρέπει πάντως να σας πω με χαρά ότι πολύς κόσμος έλαβε μέρος στην όμορφη αυτή ετήσια διοργάνωση. Αν και δεν έχω (ακόμα τουλάχιστον) κάποια επίσημα νούμερα στα χέρια μου, παντού άκουγα φίλους και γνωστούς να σχεδιάζουν επισκέψεις σε οινοποιεία κοντά, αλλά και αρκετά μακριά από τα σπίτια τους.

Εμείς μαζευτήκαμε μία μικρή παρέα φίλων (του κρασιού) και πήραμε κατεύθυνση προς το Καπανδρίτι και το Κτήμα Οινότρια Γη του Κώστα Λαζαρίδη. Πρόκειται για ένα χώρο που πρωτο-επισκέφτηκα λίγο αφότου άνοιξε, και έκτοτε επιστρέφω αρκετά τακτικά. Οι υπόλοιποι φίλοι, όμως, βρέθηκαν στον όμορφο αυτό χώρο για πρώτη φορά και εντυπωσιάστηκαν, οπότε με χαρά κάναμε το πλήρες τουρ του Κτήματος.

Το Κτήμα Οινότρια Γη δεν συμμετείχε επίσημα στις Ανοιχτές Πόρτες με κάποιες οργανωμένες δραστηριότητες. Η φιλοξενία των ανθρώπων του Κτήματος είναι όμως πάντα τόσο εξαιρετική, κι έτσι αισθανθήκαμε και αυτή τη φορά τις πόρτες του να ανοίγουν διάπλατα για να μας υποδεχτούν.

Η επίσκεψη τα περιέλαβε όλα: ξενάγηση στο μουσείο του κρασιού και των αποστακτήρων, επίσκεψη στο χώρο παλαίωσης του ξυδιού και δοκιμή των τριών εντυπωσιακών βοτανικών ξυδιών που παράγει το κτήμα, περιήγηση στην υπόγεια κάβα με τα βαρέλια και τα κελιά όπου παλαιώνουν οι περασμένες εσοδείες και οι συλλεκτικές φιάλες, και βέβαια δοκιμή μίας μεγάλης γκάμας κρασιών τόσο από το Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη όσο και από την Οινότρια Γη, καθώς και των εκλεκτών αποσταγμάτων τους. Εννοείται ότι περπατήσαμε και στους προσεγμένους εξωτερικούς χώρους, όσο κι αν ο τσουχτερός αέρας προσπαθούσε να μας αποθαρρύνει. Στα bonus της επίσκεψης ήταν και η παρουσία του ίδιου του Κώστα Λαζαρίδη, με τον οποίο συζητήσαμε τα σχέδια που ο ίδιος και οι συνεργάτες του έχουν για το (όχι και πολύ μακρινό) μέλλον του Κτήματος, και τα οποία θα κάνουν την εμπειρία του επισκέπτη ακόμα πιο ενδιαφέρουσα.

|ig:all|

Ό,τι κι αν διαβάσετε σε αυτές τις γραμμές, αλλά κι αν δείτε στις φωτογραφίες, σας διαβεβαιώ ότι θα αδικήσει την μοναδικότητα της Οινότριας Γης και την εγκαρδιότητα της φιλοξενίας των ανθρώπων της. Γι αυτό και σας προτείνω να κανονίσετε μία επίσκεψη άμεσα, ειδικά καθώς πρόκειται για μία όμορφη και σύντομη εκδρομή στις Βόρειες παρυφές του αμπελώνα της Αττικής. Είτε πάτε μέσω Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας, είτε μέσω Αγίου Στεφάνου, το οδήγημα είναι σύντομο και η ανταμοιβή μεγάλη!

Α, και αν - όπως εμείς - μετά την επίσκεψη πεινάσετε, σας προτείνω την ταβέρνα "Η Φιλιώ" (22950-56316) στο γειτονικό Μικροχώρι, όπου θα απολαύσετε νόστιμα και σωστά ψημένα κρέατα, αλλά και εξαιρετικές πίττες. Εμείς μάλιστα αγοράσαμε κρασιά από την Οινότρια Γη και τα απολαύσαμε με το φαγητό μας στην ταβέρνα (ορίστε και ΒΥΟΒ στο Μικροχώρι!...) και περάσαμε τέλεια! Αν τώρα βρεθείτε στην Οινότρια Γη Κυριακή, δοκιμάστε την Κυριακάτικη Απόδραση που οργανώνει η κουζίνα του Κτήματος, και η οποία είναι ένας εκλεκτός μπουφές Κυριακάτικου brunch για τους επισκέπτες του.

Πληροφορίες, οδηγίες πρόσβασης και στοιχεία επικοινωνίας με την Οινότρια Γη θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Κτήματος Κώστα Λαζαρίδη, που βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.domaine-lazaridi.gr.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v