«Καθάρισε και το πίσω»

Τελικά αυτοί που μπορούν πιθανότατα να καταλάβουν καλύτερα από όλους τη διεθνή θέση της χώρας στην παρούσα συγκυρία είναι οι Πακιστανοί στα φανάρια. Ξέρετε, αυτοι που επιμένουν να καθαρίσουν τα τζάμια και εμείς τους διώχνουμε. ή αν δεν τους διώξουμε τους ζητάμε να παρέχουν αυξημένες υπηρεσίες.  
«Η Ελλάδα χρειάζεται να λάβει νέα μέτρα λιτότητας για τα επόμενα έτη και να αποδείξει ότι μπορεί να βάλει την οικονομία σε ένα "διατηρήσιμο μονοπάτι" για να λάβει τη βοήθεια», διαβάζω ότι διαμηνύει τώρα η γερμανίδα καγκελάριος προκειμένου να συναινέσει για την παροχή βοήθειας στην χρεοκοπημένη πατρίδα μας.

Μαθαίνω ακόμη ότι ουκ ολίγοι επιτίθενται στη νέα... ιδιοτροπία της κ. Μέρκελ που «λες και δεν της έφτασε το πόσο μας έχει βασανίσει ως τώρα, μας κάνει και γυμνάσια». Στο μυαλό του Έλληνα τα πράγματα είναι απλά: «Γιατί δε δίνεις τα φράγκα ρε στριμμένη;».

Είναι ο ίδιος Έλληνας που όταν τον πλησιάζει ο Πακιστανός στο φανάρι για τα τζάμια τον διώχνει ενοχλημένος. Όταν δε του δώσει κανά ψιλό, τον έχει πρώτα στείλει και στο πίσω τζάμι και τον έχει σιχτιρίσει μέσα από τα δίοντια του ως «βρωμιάρη που σας μαζεύουμε όλους εδώ».

Νομίζω ότι αν βάλετε στη θέση του οδηγού τους Γερμανούς και στη θέση του πακιστανού την Ελλαδάρα μας έχετε μια πολύ καλή εικόνα των πολιτικών συσχετισμών που κυβερνούν τη μοίρα μας.

Τώρα βέβαια που το σκέφτομαι, η πατρίδα μας είναι σε ακόμη χειρότερη θέση από τον Πακιστανό, αφού αυτός δεν ζητά δάνειο, αλλά αμοιβή για παρασχεθείσα εργασία.

Αλήθεια, αναρωτιόμουν αφελώς προχθές, η Ελλάδα όλες αυτές τις δεκαετίες τι παράγει που της δίνει πλούτο; Τι είναι αυτό που πουλάμε και επιβιώνουμε;

Μάλλον λίγα πράγματα, νομίζω είναι η αυθόρμητη απάντηση. Το ενδιαφέρον είναι ότι ακόμη και αυτά τα "λίγα πράγματα" κρατούν χαμηλότερα τους δείκτες ανεργίας. Όταν δε προβλέπουμε ότι αυτοί (οι δείκτες) στα επόμενα χρόνια θα εκτιναχθούν τι κάνουμε; Χωρίς καμία δικαιολογία καταργούμε τη βάση του 10 στα πανεπιστήμια ώστε να μπουν περισσότεροι και να μην επιβαρύνουν τις ωραίες στατιστικές μας.

Τώρα τι θα τους κανουμε όταν αποφοιτήσουν είναι άλλο θέμα; Μπορούμε σαν πρώτο βήμα να καταργήσουμε και την άλλη διάταξη που έχει περάσει- αυτή που αφορά την κατάργηση της "ισοβιότητας" των φοιτητών.

Έτσι θα κερδίσουμε καμιά δεκαετία ακόμη. Ε, του κερατά, μέχρι να περάσει και αυτή η δεκαετία κάτι θα μας έχουν βρει οι ευρωπαίοι να κάνουμε!
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v