Πλησιάζουν οι Ανοιχτές Πόρτες 2010!

Είναι αυτονόητο: οι πόρτες των οινοποιείων μας είναι και πρέπει να είναι ανοικτές συνεχώς και ανά πάσα στιγμή για εμάς τους οινόφιλους. Κάποιες μέρες τον χρόνο, όμως, αυτό το "άνοιγμα" αποκτάει πιο εορταστικό χαρακτήρα, και συνοδεύεται από εκδηλώσεις, happenings, και πολλές άλλες ευχάριστες εμπειρίες οινικής φύσεως.

Ναι, πλησιάζουν και φέτος οι "Ανοιχτές Πόρτες" των οινοποιείων όλης της χώρας, και μας καλούν να τις διαβούμε, όπως πάντα με χαρά και ενθουσιασμό. Τον άλλο μήνα, λοιπόν, και συγκεκριμένα το Σαββατοκύριακο 15-16 Μαΐου, τα οινοποιεία όλης της Ελλάδας μας προσκαλούν να τα περιηγηθούμε και να δοκιμάσουμε τα κρασιά τους, ενώ μας επιφυλάσσουν και πολλές και ευχάριστες εκπλήξεις.

Από τους πλέον δραστήριους φορείς που συμμετέχουν στην όμορφη ετήσια αυτή πρωτοβουλία είναι η Ένωση των Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Βορείου Ελλάδος (ΕΝΟΑΒΕ), που μας προσκαλεί να ταξιδέψουμε στους περίφημους Δρόμους του Κρασιού της Βόρειας Ελλάδας από τη Λάρισα ως τη Χαλκιδική, καθώς και η σχετικά νεοσύστατη Ένωση Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Κεντρικής Ελλάδος (ΕΝΟΑΚΕ), η οποία καλύπτει μία ιδιαίτερα δραστήρια αλλά και ιστορική ζώνη που περικλείεται από περιοχές όπως η Πάρνηθα, η Εύβοια, η Αταλάντη, η Θήβα, τα Μετέωρα, και πάει λέγοντας!

Για όσους βέβαια ζουν στην Αθήνα και δεν θέλουν να διανύσουν μεγάλες αποστάσεις, η Νεμέα απέχει μόλις μία ώρα με το αυτοκίνητο από την πρωτεύουσα, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε και τα καλά οινοποιεία που βρίσκονται "στα πόδια μας", εδώ στην Αττική - όπως το οινοποιείο της Στροφιλιάς στην Ανάβυσσο, το οποίο ξέρω ότι εκείνο το Σαββατοκύριακο μας ετοιμάζει όχι μόνο δοκιμές των κρασιών του σε συνδυασμό με γευσιγνωσία τυριών, αλλά και εκπαιδευτικά workshops για παιδιά ηλικίας από 4 ως 12 ετών, με θέμα την κουλτούρα της αμπέλου και του κρασιού, σε συνεργασία με το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο.

Βάλτε λοιπόν εκείνο το Σαββατοκύριακο με μεγααάλα γράμματα στις ατζέντες σας, και ας μη χάσουμε την ευκαιρία να περάσουμε τις Ανοιχτές Πόρτες των οινοποιείων μας. Πέραν του ότι θα είναι μία καλή δικαιολογία για μία όμορφη οινική εκδρομή, το Ελληνικό κρασί χρειάζεται τη στήριξή μας τώρα, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, περισσότερο από ποτέ - δεν πρέπει να του την αρνηθούμε!...
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v