Ο Πάγκαλος και τα... "σχολιανά" από Βγενόπουλο

Είναι μεγάλο το δέλεαρ να αυτοαναγορευτείς σε κριτή των πάντων και να θέσεις εαυτόν στο απυρόβλητο. Ο Θεόδωρος Πάγκαλος το ξέρει καλά αφού με κακής αισθητικής τσαμπουκά επιτίθεται κατά όποιου διαφωνεί μαζί του. Ο Ανδρέας Βγενόπουλος ή το αγνοεί ή δεν τον ενδιαφέρει. Δείτε το video από την προχθεσινή συνάντευξή του στην εκπομπή του Παπαχελά και θα καταλάβετε. (Στη φωτό ο παπούς του Αντιπροέδρου και πάλαι ποτέ δικτάτορας).
Η προχθεσινή συνέντευξη του Ανδρέα Βγενόπουλου μού έδωσε μια αφορμή που έψαχνα καιρό: Αυτή του να στηλιτεύσω τη στάση του Θεόδωρου Πάγκαλου που προϊόντος του χρόνου έγινε όσο βασιλικός είναι και ο βασιλιάς (δεν είναι εύκολο να γίνει κανείς «βασιλικότερος του βασιλέως» όταν βασιλεύς είναι το ΚΚΕ…).

Προ περίπου ενός έτους ο ευφυής και αυτοκαταστροφικός πολιτικός (που ευτύχησε να δει εαυτόν στη θέση του Αντιπροέδρου, αφού το "βλαμμένο" αισθάνθηκε τύψεις για την καρέκλα που του έφαγε στο ΥπΕξ), επιτέθηκε στο ΚΚΕ- δεν έχει και τόση σημασία για ποιο λόγο. Ο Ιοβόλος είχε τότε χαιρετήσει το διάβημά του και είχε διασκεδάσει  με αυτό- όχι γιατί εξέτασε με το περιεχόμενο των λεγομένων και συμφώνησε, αλλά γιατί επιτέλους εμφανίστηκε κάποιος που είπε στο ΚΚΕ τα πράγματα με το όνομά τους:

Ότι δηλαδή δεν γίνεται να «απαγορεύει» στους πάντες να ασχολούνται μαζί του επειδή «φοράει γυαλιά»- όπως ο Ανιάν στο Μικρό Νικόλα- ή, για να το πούμε αλλιώς, επειδή κάποτε κυνηγήθηκε από τη Δεξιά.

Σήμερα, ο ίδιος ο Πάγκαλος φαίνεται πως θεωρεί ότι ο ίδιος είναι ή πρέπει να είναι στο απυρόβλητο και αντιμετωπίζει τους επικριτές του με τα ίδια… "επιχειρήματα" που χρησιμοποιούσε παλαιότερα και ο αείμνηστος Ευάγγελος Γιαννόπουλος όταν εκστόμιζε το διάσημο χαρακτηρισμό «πατσαβούρα» προς την Λιάνα Κανέλη.

Από την άποψη αυτή μου άρεσε η παρρησία με την οποία ο Ανδρέας Βγενόπουλος μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στου «Φακέλους» του Αλέξη Παπαχελά "κρέμασε" στον Θεόδωρο Πάγκαλο (και τον Νίκο Σηφουνάκη) ουκ ολίγους χαρακτηρισμούς.

Είμαι δε σχεδόν βέβαιος πως τον ίδιο τον Πάγκαλο περισσότερο από τους τους χαρακτηρισμούς που του απηύθυνε ο επικεφαλής της MIG θα τον πειράξει που κάποιος τον έβαλε στο ίδιο σακί με τον Σηφουνάκη που, ως γνωστόν, αντί για μυαλό έχει ΠΑΣΟΚ.

Δείτε το απόσπασμα του Βίντεο:


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v