Φοροσαφάρι της ΥπΕΕ στο... πανηγύρι του Προφήτη Ηλία

Η νέα επιτυχία της Υπηρεσίας ειδικών Ελέγχων- της κρατικής αιχμής του δόρατος κατά της φοροδιαφυγής αφορά την επιβολή προστίμου στον πολιτιστικό σύλλογο ενός μικρού  ακριτικού χωριού για φοροδιαφυγή αξίας...168 ευρώ. Είναι ωραίο να κοιμάσαι ήσυχος, πολίτη, ξέροντας ότι οι κρατικές υπηρεσίες κάνουν σωστά τη δουλειά τους.

Περιήλθε σε γνώση του Ιοβόλου η περίπτωση του χωριού Πηγή.

Για όσους δεν το γνωρίζουν (εικάζω ότι πρόκειται για τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού πληθυσμού), το χωριό Πηγή βρίσκεται 15 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την ΠΓΔΜ, στους πρόποδες του όρους Πάικου, 6 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Αξιούπολης, στον νομό Κιλκίς.

Τι μας αφορά; θα αναρωτηθείτε. Ανάμεσα στα άλλα μυστήρια που υπάρχουν στο μυαλό του Έλληνα πολίτη αυτό είναι ένα ακόμη που μπορεί να λυθεί μόνο από το ίδιο το δημόσιο.

Εξηγούμαι: Όπως πρόσφατα ανακάλυψε η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων του Υπουργείου Οικονομικών, ο πολιτιστικός σύλλογος του ως άνω χωριού με την επωνυμία «Πολιτιστική Εταιρία Πηγής», ήταν υπεύθυνος για εκτεταμένη φοροδιαφυγή που συντελέστηκε κατά το πανηγύρι του Προφήτη Ηλία (ξέρετε εκεί που λαμβάνουν χώρα όλα τα σοβαρά εγκλήματα…) επί προϊόντων αξίας… 168 ευρώ.

Βεβαίως,η υπηρεσία έκανε το καθήκον της και στους παραβάτες επιβλήθηκε το προβλεπόμενο πρόστιμο 4.102 ευρώ.

Αν μοιράζομαι μαζί σας αυτή την πληροφορία δεν είναι παρά για να χαρείτε και εσείς μαζί μου σχετικά με την ορθή χρήση των χρημάτων σας, αγαπητοί φορολογούμενοι. Τι νομίζατε; Ότι η αιχμή του κυβερνητικού δόρατος θα βαριόταν να τρέχει στην άκρη της Ελλάδας και ότι θα πήγαινε μόνο μέχρι το Κολωνάκι; Μόνο και μόνο επειδή κυκλοφορούν φήμες ότι στο Κολωνάκι θησαυρίζουν μεγαλογιατροί που δηλώνουν 10.000 ευρώ το χρόνο;

Ε, όχι φορολογούμενε! Μάθε ότι το κράτος σου δουλεύει πολύ καλύτερα από τόσο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v