Πολλά υποσχόμενη η νέα εσοδεία Escapades

Η πολύ ποιοτική εταιρεία εισαγωγής οίνων ΟΙΝΟΚΟΣΜΟΣ παρουσιάσε τις προάλλες την εσοδεία 2009 της λευκής ετικέτας της οικογένειας Escapades. Πρόκειται για το όμορφο λευκό από Sauvignon Blanc που παράγει το οινοποιείο Escapades στο Stellenbosch της Νότιας Αφρικής.

Για όσους δεν γνωρίζουν, πρόκειται για το τελευταίο project της άκρως επιτυχημένης τριανδρίας του Ελληνικού κρασιού, του Βαγγέλη Γεροβασιλείου, του Βασίλη Τσακτσαρλή και του Τάκη Σολδάτου. Το Escapades είναι ένα πρότυπο οινοποιείο στην πλέον προνομιούχο ζώνη του Νοτιοαφρικάνικου αμπελώνα, το οποίο, τρία μόλις χρόνια μετά την πρώτη παρουσίαση των κρασιών του στην Ελλάδα, δείχνει ότι προχωράει με εξαιρετικά σωστούς και φιλόδοξους ρυθμούς. Οι δε συντελεστές του φαίνεται ότι έχουν βρει τον ιδανικό τρόπο για να το τρέχουν. Ο Βαγγέλης Γεροβασιλείου και ο Βασίλης Τσακτσαρλής (υπενθυμίζω ότι "παιδί" τους είναι και το Κτήμα Βιβλία Χώρα στην Καβάλα) πηγαίνουν στη Νότια Αφρική εναλλάξ για να εποπτεύσουν τις βασικές διαδικασίες του οινοποιείου, ενώ ο Τάκης Σολδάτος βρίσκεται εκεί συχνότερα, για να φροντίζει από κοντά το εμπορικό κομμάτι των κρασιών του οινοποιείου. Έτσι, ένα project που ξεκίνησε με μικρά βήματα για να παράγει κρασί που θα διατίθετο κυρίως στην Βόρεια Ευρώπη, σήμερα δίνει κρασιά ιδιαίτερα αναγνωρίσιμα αλλά και δημοφιλή και στην Ελληνική αγορά.

Στην όμορφη εκδήλωση που έλαβε χώρα την περασμένη Πέμπτη στο εστιατόριο Σπονδή στο Παγκράτι, οι τρεις συντελεστές του οινοποιείου Escapades, μαζί με τον Δημήτρη Νομίδη και τον Σωτήρη Γεωργίου από τον ΟΙΝΟΚΟΣΜΟ παρέθεσαν, ως εξαιρετικοί οικοδεσπότες, ένα άκρως απολαυστικό δείπνο στους δημοσιογράφους οίνου και γεύσης, όπου τα εκλεκτά πιάτα ήταν ειδικά επιλεγμένα για να ταιριάξουν με την οικογένεια των κρασιών Escapades.

|ig:all|

Πρέπει να σας πω ότι το Escapades Sauvignon Blanc 2009 είναι ένα εντυπωσιακά καλοφτιαγμένο λευκό κρασί, το οποίο είναι ξεκάθαρα νεοκοσμίτικο, και παρουσιάζει σωστή ισορροπία στη μύτη και στο στόμα, χωρίς υπερβολές και ακρότητες. Είναι αισθητά πιο εκφραστικό σε σχέση με την εσοδεία 08 της ίδιας ετικέτας και μπορώ να πω ότι εντυπωσίασε όλους μας αντίστοιχα με την εσοδεία 07, με την οποία είχαμε πρωτογνωρίσει τη συγκεκριμένη ετικέτα.

Στην διάρκεια του δείπνου δοκιμάσαμε με το φαγητό την πλήρη γκάμα των κρασιών Escapades, σε συνδυασμό με τις άψογες γευστικές δημιουργίες του team της κουζίνας της Σπονδής. Εγώ ομολογώ ότι εξακολουθώ να ξεχωρίζω το Escapades Shiraz από τα υπόλοιπα ερυθρά "αδερφάκια" του (δοκιμάσαμε την τρέχουσα εσοδεία του 2007 στα ερυθρά), αν και το Escapades Cabernet Sauvignon του 2006, έχοντας επωφεληθεί από έναν επιπλέον χρόνο παλαίωσης, έχει εξελιχθεί πραγματικά πολύ όμορφα.

Το Escapades Sauvignon Blanc 2009 θα αρχίσει να διατίθεται σύντομα στην Ελληνική αγορά. Δεν γνωρίζω ακόμα την τιμή του, αν όμως κινηθεί στα επίπεδα της εσοδείας 08, τότε θα το βρούμε σε λιανική τιμή γύρω στα €17. Οι υπόλοιπες ετικέτες είναι ήδη διαθέσιμες στην αγορά και σας τις προτείνω ανεπιφύλακτα.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v