Σπάσε τον κουμπαρά σου, μικρέ

Αίσθημα αηδίας με πλημμύρισε στο άκουσμα της παιδικής αυτοθυσίας των δύο παιδιών που έσπασαν τον κουμπαρά τους για να μην πουληθούν τα ελληνικά νησιά. Πόσο ΠΑΣΟΚ πρέπει να είσαι για να κάνεις τέτοια γλιτσερή παράβαση αισθητικής παροτρύνοντας το παιδί σου να δώσει τις οικονομίες του για την πατρίδα και αναζητώντας τρόπο να προβάλεις την κίνησή του;    
Δεκτές έγιναν μαθαίνω οι εισφορές δύο πιτσιρικάδων, οι οποίοι φέρονται να έσπασαν τους κουμπαράδες τους για να ενισχύσουν το «ταμείο απόσβεσης του δημόσιου χρέους»- επικοινωνιακής έμπνευσης του Προέδρου της Βουλής, Φ. Πετσάλνικου.

Τα ελληνικά μέσα βέβαια έσπευσαν να προβάλουν το γεγονός με την απαραίτητη δόση μελό κακογουστιάς και αναμενόμενου κλισέ που υπόσχεται ότι οι μεσήλικες κυρίες- θεατές των βραδινών μαγκαζίνο και κατ’ ευφημισμόν δελτίων- θα γείρουν ελαφρά το κεφάλι και θα πουν γλυκερά: «τα πουλάκια μου…».

Θα έπρεπε να έχω συνηθίσει την εθνική μας κακογουστιά, αλλά δεν έχω ακόμη φτάσει σε τέτοιο σημείο ζεν και άρα μπορώ ξεκάθαρα να πω ό,τι πιστεύω: Είναι η πιο κακόγουστη κίνηση που έχω ακούσει τον τελευταίο καιρό. Όχι, είναι κάτι παραπάνω από κακόγουστη: Είναι ΠΑΣΟΚ.

Το σφάλμα αισθητικής βεβαίως είναι ουχί των παιδιών, αλλά των γονέων, οι οποίοι όχι μόνο σίγουρα ψήφισαν Γιωργάκη, αλλά δεν το έχουν μετανιώσει κιόλας! Μόλις άκουσαν λέει- τα χρυσά μου- ότι μπορεί να πουληθούν τα ελληνικά νησιά προσφέρθηκαν να σπάσουν τον κουμπαρά τους για την πατρίδα. Φυσικά αυτό το έκαναν έτσι, χωρίς να τους πουν τίποτα οι γονείς τους. Θυμηθείτε ας πούμε εσείς τώρα, όταν ήσασταν παιδιά: Κάθε φορά που ακούγατε ότι κινδύνευε η πατρίδα, τσουπ να σπάσετε τον κουμπαρά σας με τα κέρματα που μαζεύατε επί μήνες.

Ξεχνάω εγώ όσους κουμπαράδες ξόδεψα έτσι στην παιδική μου ηλικία;

Με τέτοιες παρορμήσεις δεν μπορώ να μην αναρωτηθώ μήπως οι γονείς των παιδιών είναι οι ίδιοι που ζήτησαν από τον Πρωθυπουργό μας να τους κόψει τον 14ο μισθό. Λέω… μήπως πάει σόι το βασίλειο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v