Η αλληλεγύη παίρνει το Μετρό!

Ο Ιοβόλος βρέθηκε προ ημερών συγκινημένος στον σταθμό του Μετρό κρατώντας στα χέρια ένα εισιτήριο που γενναιόδωρα του έδωσε ένας άγνωστος επιβάτης που μόλις έβγαινε. Τι ωραίες που ειναι οι στιγμές κατά τις οποίες το εθνικό φρόνημα λειτουργεί συνεργατικά κατά της κρατικής μηχανής!    
Προ ολίγων ημερών μου έτυχε για πρώτη φορά- στο Μετρό- να μου δώσει κάποιος το εισιτήριό του. Ξέρετε, πρόκειται για άλλη μία από αυτές τις πράξεις αναίτιας δοτικότητας που λαμβάνουν χώρα μεταξύ πολιτών και που σκοπό έχουν τον σχηματισμό μετώπου κατά της κρατικής αναλγησίας!

Δεν με καλημέρισε καν. Μουρμούρισε κάτι που δεν κατάλαβα ακριβώς, και μου έτεινε λίγο άκομψα το ενιαίο του εισιτήριο. Δεν στάθηκε καν να δεχτεί το ξαφνιασμένο ευχαριστώ μου και γρήγορα χάθηκε στο πλήθος, αφήνοντας με (εθνικά) υπερήφανο.

"Υπερήφανο" γιατί ο άνθρωπος επέλεξε εμένα να μου δώσει το εισιτήριό του- προφανώς υποθέτοντας ότι δεν είμαι από τους τύπους που θα άρχιζαν να ωρύονται περί του ανήθικου της πράξης και ότι αντιθέτως θα το εκτιμούσα. "Εθνικά υπερήφανο" γιατί θέλω να πιστεύω ότι την έχουμε ως λαός την αλληλεγγύη και μάλιστα ακόμα και όταν δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος.

Αυτόματα το μυαλό μου πήγε στο γνωστό αναβοσβήσιμο των φώτων στην Εθνική Οδό. Θα σας έχει τύχει: Κάποιος από το αντίθετο ρεύμα σας «παίζει» τα φώτα χωρίς προφανή λόγο. Παρακάτω βλέπετε ότι από τη μεριά σας έχει μπλόκο της τροχαίας και ο άγνωστος συμπολίτης σας επέλεξε με αυτόν τον τρόπο για να σας ενημερώσει.

Σε μια πρωτοφανή κίνηση καταστολής του κοινού περί δικαίου αισθήματος και προκειμένου να χτυπήσει την συναδέλφωση των ελλήνων οδηγών μπροστά στο πρόστιμο, η τροχαία «ανακάλυψε» την καταχρηστική χρήση μιας διάταξης. Για να τιμωρεί τους αλληλέγγυους οδηγούς η τροχαία προέβαλε την παράβαση της «άσκοπης χρήσης φώτων».

Σκεπτόμενος αυτά, το βλέμμα μου έπεσε στο πίσω μέρος του εισιτηρίου. Εκεί διάβασα ότι απαγορεύεται να δίνεις το εισιτήριό σου στον άλλον καθώς "είναι αυστηρά προσωπικό". Μπα; Πως ένα δημοσίως πωλούμενο αποδεικτικό είναι αυστηρώς προσωπικό;

Επίσης, αν η άσκοπη χρήση φώτων μπορεί με κάποιον ευφάνταστο τρόπο να αποδειχθεί επικίνδυνη, αδυνατώ να φανταστώ με ποιο τρόπο απειλείται το κοινό με το να δίνει ο ένας το εισιτήριό του στον άλλο.

Περιμένω κάποιον κυβερνητικό παράγοντα να μου τεκμηριώσει νομικά γιατί δε μπορώ να δίνει όποτε θέλω το εισιτήριό μου στο φίλο μου το Γιάννη. Ή πόσο καλά πρέπει τέλος πάντων να ξέρω το Γιάννη για να του δώσω το εισιτήριό μου.  
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v