Η εθνική ανάταση περνά από τη Τζούλια

Εκεί που όλοι οδύρονται για την πιο αντιλαϊκή (ακούγεται λίγο ΚΝίτικο αυτό, ε;) κυβερνητική παρέμβαση που ξεπερνά ακόμη και τα έργα του Μητσοτάκη, η κ. Τζούλια Αλεξανδράτου έρχεται να ανορθώσει το εθνικό μας φρόνημα και να αφυπνίσει την συνείδησή μας αναφορικά με εκείνο που μας έλειψε για δεκαετίες: Την αθάνατη ελληνική τσόντα. 
Εχει όμως η μπαμπέσα η ελληνική κοινωνία τις δικές της βαλβίδες εκτόνωσης! Δεν έχει σημασία ποιος τις διοχετεύει, που βρίσκονται ή τι επιπέδου είναι. Ο Έλλην θα τις ανακαλύψει.

Ωστόσο και παρά το πυροσβεστικό δαιμόνιο της φυλής μας, το ότι η ανακοίνωση των περισσότερο αντιλαϊκών μέτρων των τελευταίων δεκαετιών συνέπεσε με την επίσημη αναγέννηση της ελληνικής τσόντας, όσο και αν προσπαθήσω τυχαίο δεν μπορώ να το χαρακτηρίσω.

«Το είδες το βίντεο;», Είναι η φράση που από την περασμένη Πέμπτη, ακούγεται συχνότερα στις συναναστροφές των συμπολιτών μας.

Είναι ακόμη η φράση που ανέβασε την άλλοτε αδικημένη κορασίδα κ. Τζούλια Αλεξανδράτου στο πάνελ με ονόματα που διασκέδασαν το πανελλήνιο με την- συνήθως ακούσια- μπουφόνικη θυσία της αξιοπρέπειάς τους όπως ο Στέφανος Κορκολής, η Έφη Θώδη, ο Αλέξης Κούγιας, το δίδυμο Χειλουδάκη- Εισαγγελέας και τόσοι άλλοι που μας διασκέδασαν χωρίς να το θέλουν ίσως, αλλά και χωρίς να θέτουν σε πρώτη προτεραιότητα το αντίθετο.

Οι δηλώσεις δε της πρωταγωνίστριας περί «αγνοίας» της σκανδάλισαν έτι περισσότερο το κοινό και θύμισαν την «καλή πρόθεση» της κυβέρνησης προ της λήψης των μέτρων και την «απορημένη» και ευθυνόφοβη έκφρασή της μετά τα μέτρα.

Δε μπορώ να πω ότι δε σκέφτηκα καθόλου την πιθανότητα το βιντεάκι να γυρίστηκε με κυβερνητική παραγγελία σε μια επίδειξη του πως μπορεί η real politik να εφαρμσοτεί στην επικοινωνία. Με προβλημάτισε όμως η εικαζόμενη διεθνής σύμπραξη- αφού, σύμφωνα με αποκαλυπτικά δημοσιεύματα, ο παρτενέρ της κ. Αλεξανδράτου είναι αλλοδαπός.

Και ως γνωστόν η Κυβέρνηση «δεν θέλει ξένη οικονομική βοήθεια».

Μπορεί να γλείφει από το Βερολίνο μέχρι την Ουάσιγκτον, αλλά βοήθεια δεν θέλει. Γιατί έτσι. Γιατί της αρέσουν τα δύσκολα και θέλει να τα περνάει μόνη της.

Το καταλάβαμε;
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v