10ος Διαγωνισμός Οίνου Θεσ/νίκης

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του 10ου Διεθνούς Διαγωνισμού Οίνου Θεσσαλονίκης, που ολοκληρώθηκε πριν από λίγες μέρες. 708 συμμετοχές από την Ελλάδα (επί συνόλου 833) κονταροχτυπήθηκαν για ένα από τα 236 μετάλλια που απένειμαν οι κριτές. Από αυτά 2 ήταν Μεγάλα Χρυσά, 62 ήταν Χρυσά και 172 ήταν Αργυρά.

Ο κατάλογος των κρασιών που βραβεύτηκαν έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Περιλαμβάνει κάποιες ετικέτες που μπορεί κανείς να θεωρήσει αναμενόμενες, και αρκετές άλλες που αποτελούν εκπλήξεις. Πολλά από τα κρασιά που βραβεύτηκαν, μάλιστα, είναι από αυτά που ίσως μαθαίνουμε για πρώτη φορά, και ελπίζω αυτή η διάκριση να αποτελέσει εφαλτήριο μεγαλύτερης και γενικότερης προόδου. Από την άλλη, όπως συμβαίνει πάντα σε τέτοιου είδους διοργανώσεις, λείπουν κάποια κρασιά που δύσκολα θα πίστευε κανείς ότι θα μπορούσαν να "μείνουν απέξω".

Τα 49 μέλη της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού αποφάνθηκαν. Εσείς συμφωνείτε με τις κρίσεις τους; Κατεβάστε τον πλήρη πίνακα των αποτελεσμάτων και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα!...
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v