Το σωστό timing

Σύμφωνα με σημερινό τηλεγράφημα του Reuters, δύο Γερμανοί βουλευτές ζήτησαν/πρότειναν στην Ελλάδα να πουλήσει νησιά της ώστε να αποπληρώσει μέρους του χρέους της. Κάπου μάλιστα ανάμεσα σε δημοσιογραφική αναμετάδοση και στις πραγματικές δηλώσεις των πολιτικών ελέχθη ότι μια ακόμη καλή πρόταση για αύξηση εσόδων θα ήταν η πώληση της Ακρόπολης.  Τι απάντησε λέτε ο Αναπληρωτής υπουργός μας των Εξωτερικών;  
 
Για τα ίδια τα μέτρα δεν μπορώ ακόμη να τοποθετηθώ, πριν ξελαχανιάσω- και πριν μου φύγει η τσαντίλα- που είμαι σίγουρος ότι θα διέστρεφε όποια (περιορισμένη είναι η αλήθεια)- διάθεση αντικειμενικότητας έχω.

Διάβασα ωστόσο ένα θέμα που ακουμπά τα δεινά της πολύπαθης πατρίδας μας εν τινί μέτρω με τρόπο ιλαρό αν και σίγουρα ενδιαφέροντα που από ό,τι καταλαβαίνω δίνει ιδέες στην ελληνική κυβέρνηση για μελλοντικά έσοδα.

Σύμφωνα λοιπόν με σημερινό τηλεγράφημα του Reuters, δύο Γερμανοί βουλευτές ζήτησαν/πρότειναν στην Ελλάδα να πουλήσει νησιά της ώστε να αποπληρώσει μέρους του χρέους της. Κάπου μάλιστα ανάμεσα σε δημοσιογραφική αναμετάδοση και στις πραγματικές δηλώσεις των πολιτικών ελέχθη ότι μια ακόμη- εμπορικά επικερδής, αλλά αμφίβολης εθνικοφροσύνης- πρόταση για αύξηση εσόδων θα ήταν η πώληση της Ακρόπολης.

Δεν θα σχολιάσω το περιεχόμενο των ίδιων των δηλώσεων- πολλώ μάλλον αφού κυκλοφορεί ελεύθερος ο Πάγκαλος που κάτι τέτοιες αποστολές τον (παρα)τρέφουν. Το θέμα όμως τέθηκε στον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών κ. Δ. Δρούτσα κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο τηλεοπτικό δίκτυο ADR.

Η απάντησή του είναι ενδεικτική των λύσεων που ερευνά η Κυβέρνηση:«Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για προτάσεις σαν και αυτήν» (ή αγγλιστί "Suggestions like this are not appropiateat this time"), είπε ο κ. Δρούτσας, κάνοντας τους αρμόδιους να σημειώσουν στο μυαλό τους την ευφυή πρόταση ώστε να την επαναφέρουν σε άλλη βολικότερη στιγμή.

Ίσως μάλιστα αυτή η στιγμή να είναι μετά την αυριανή συνάντηση του Πρωθυπουργού με τη Γερμανίδα καγκελάριο. Και ίσως οι θέση της κυβέρνησης να είναι τόσο σταθερή όσο εκείνη που διαβεβαίωνε πριν από περίπου 40 ημέρες ότι- μεταξύ άλλων- δεν θα αυξηθεί ο ΦΠΑ "γιατί δεν ύπάρχει νόημα να γίνει κάτι τέτοιο".
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v