Διεθνής Προεδρία για τις Ελληνίδες του Κρασιού

Πόσες φορές δεν έχω πει και δεν έχω γράψει ότι οι γυναίκες είναι η κινητήρια δύναμη του κρασιού; Αυτό ισχύει τόσο σε καταναλωτικό, όσο και σε διοικητικό επίπεδο. Και έχω σφαιρική και εμπεριστατωμένη άποψη πάνω σε αυτό, δεν μιλάω θεωρητικά, καθώς έρχομαι καθημερινά σε επαφή με γυναίκες που ασχολούνται με το κρασί είτε ερασιτεχνικά, και "βάζουν τα γυαλιά" σ' εμάς τους άντρες σε δοκιμές και γευσιγνωσίες, είτε επαγγελματικά, όπου δίνουν άλλη αισθητική και φινέτσα στον ευρύτερο κλάδο.

Αφορμή όμως για το σημερινό post είναι η τελευταία είδηση από τις Ελληνίδες του Κρασιού, οι οποίες την τελευταία δεκαετία ασκούν πολύτιμο έργο στην προσπάθεια ανάδειξης του Ελληνικού κρασιού εντός και εκτός συνόρων, μέσα από ενδιαφέρουσες πρωτοβουλίες όπως εκπαιδευτικά σεμινάρια, γευστικές δοκιμές, εκπαιδευτικά ταξίδια και εκδρομές και πολλά άλλα. Συγκεκριμένα, στις εκλογές που έγιναν κατά την 7η Συνέλευση του Διεθνούς Συνδέσμου Γυναικών του Κρασιού (International Associated Women in Wine) που έλαβε χώρα στη Μαδρίτη τον περασμένο μήνα, οι Ελληνίδες του Κρασιού ανέλαβαν την Προεδρία του Συνδέσμου για τα επόμενα τρία χρόνια. Αναλυτικά η σύνθεση του νέου Προεδρείου του IAWIW είναι η εξής:

* Ελλάδα: Ελληνίδες του Κρασιού, Πρόεδρος. Την θέση της Ελλάδας θα εκπροσωπούν οι κυρίες Λίζα Βιντζηλαίου και Μαρία-Ειρήνη Δ. Τριανταφύλλου Πιτσάκη
* Ιταλία: Le Donne del Vino, Αντιπρόεδρος. Εκπροσωπούμενη από την κυρία Tiziana Mory
* Ισπανία: Amavi, Γραμματέας. Εκπροσωπούμενη από την κυρία Sonia De Galimberti
* Γερμανία: Vinissima, Ταμίας. Εκπροσωπούμενη από την κυρία Sabina Mosbacher
* Ελβετία: Les Artisanes de la Vigne et du Vin, Communication Officer. Εκπροσωπούμενη από την κυρία Coraline de Wurstemberger
* Γαλλία: Les Aliénor du Vin de Bordeaux, Μέλος. Εκπροσωπούμενη από την κυρία Laurence Lataste
* Ουγγαρία: The Loántffy Zsuzsanna Wine Society, Μέλος. Εκπροσωπούμενη από την κυρία Krisztina Sajgó

Η 7η Συνέλευση του Συνδέσμου διοργανώθηκε από την Ισπανική Ένωση Γυναικών του Κρασιού Amavi, ενώ οι εργασίες της περιλάμβαναν και επισκέψεις στην εκλεκτή οινοπαραγωγική ζώνη της Ribera del Duero, και συγκεκριμένα σε μεγάλα οινοποιεία όπως το θρυλικό Vega Sicilia καθώς και το Condado de Haza, που ανήκει στο Grupo Pesquera.

Ο Σύνδεσμος «Οι Ελληνίδες του Κρασιού» ιδρύθηκε το 1997 από γυναίκες που ασχολούνται επαγγελματικά με το κρασί. Τα περίπου 220 μέλη τους είναι γυναίκες οινοποιοί, οινολόγοι, αμπελουργοί, οινοχόοι, οινοδημοσιογράφοι, υπεύθυνες πωλήσεων και μάρκετινγκ κρασιού και γενικότερα γυναίκες που εμπλέκονται επαγγελματικά στον ευρύτερο αμπελοοινικό χώρο, και οι οποίες ένιωσαν την ανάγκη να ευαισθητοποιήσουν και να εκπαιδεύσουν κι άλλες γυναίκες αλλά και άντρες σχετικά με τον πολιτισμό του κρασιού.

Η επόμενη συνάντηση του Διεθνούς Συνδέσμου Γυναικών του Κρασιού θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι. Εν τω μεταξύ αξίζουν ολόθερμα συγχαρητήρια στις Ελληνίδες του Κρασιού για μία ακόμα διεθνή αναγνώριση του έργου τους. Ειλικρινά, με τις Ελληνίδες του Κρασιού στην αιχμή του δόρατος των οινικών μας δραστηριοτήτων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, μπορούμε να είμαστε πολύ αισιόδοξοι για το μέλλον του Ελληνικού κρασιού. Και πάλι μπράβο!

Σημείωση: αξίζει να μάθετε περισσότερα για τις Ελληνίδες του Κρασιού στην ιστοσελίδα τους, που βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.womenofwine.gr.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v