Απολύτως Επιτυχημένη;

Με απορία διάβασα τις δηλώσεις του διευθυντή ασφάλειας Αττικής και του αρχηγού της ΕΛ.ληνικής ΑΣ.τυνομίας περί του αιματηρού συμβάντος με δύο κακοποιούς στον Βύρωνα, το οποίο είχε σαν αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ενός διερχόμενου περαστικού 25 ετών. Ο αξιωματούχος χαρακτήρισε την επιχείρηση "απολύτως επιτυχημένη".
Με απορία διάβασα τις δηλώσεις του διευθυντή ασφάλειας Αττικής και του αρχηγού της ΕΛ.ληνικής ΑΣ.τυνομίας περί του αιματηρού συμβάντος με δύο κακοποιούς στον Βύρωνα, το οποίο είχε σαν αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ενός διερχόμενου περαστικού 25 ετών.

Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα είπε ο Αττικάρχης κ. Γ. Δικόπουλος, «πρόκειται περί μιας απολύτως επιτυχημένης επιχείρησης, καθώς οι συλληφθέντες ήταν αδίστακτοι κακοποιοί», ενώ όπως ανέφερε ο επικεφαλής της ΕΛ.ΑΣ κ. Οικονόμου «Δεν πήγε τίποτα λάθος».

Απολύτως επιτυχημένη; Κατ΄ αρχήν και πριν από όλα τα άλλα το να χαρακτηρίζει μέλος των σωμάτων ασφαλείας μια επιχείρηση «απολύτως επιτυχημένη» ενώ υπήρξενεκρός πολίτης, μου φαίνεται οξύμωρο. Πόσο μάλλον όταν το μέλος αυτό είναι ο επικεφαλής του συγκεκριμένου σώματος.

Απολύτως επιτυχημένη; Η αιματηρή συμπλοκή έλαβε χώρα στον Βύρωνα- μια καθαρά αστική και πυκνοκατοικημένη περιοχή. Τι μέτρα είχαν ληφθεί ώστε να διαφυλαχθεί η ακεραιότητα των πολιτών πριν την επέμβαση των αστυνομικών; Ο αριθμός των τελευταίων- δύο!- δύσκολα μπορεί να θεωρηθεί επαρκής, αφενός εκ του αποτελέσματος και αφετέρου εκ της κοινής λογικής.

Απολύτως επιτυχημένη; Με τέσσερις ή πέντε χειροβομβίδες (!) να πέφτουν μέρα μεσημέρι σε κεντρική συνοικία της πρωτεύουσας;

Νομίζω ότι η κοινή γνώμη έχει μια τελείως διαφορετική γνώμη από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (όχι του 25χρονου πολίτη, των υπολοίπων μόνο) για το τι θα πει «απόλυτη επιτυχία». Ακόμη και αν το προηγούμενο βράδυ το ίδιο υπουργείο έχει διασυρθεί και έχει "πέσει γραμμή" για θεαματικές συλλήψεις που μπορεί και να σπρώχνουν τα όργανα στην κουταμάρα... 

Μοιάζει δε πιθανό η γνώμη αυτή να παραμείνει διαφορετική και όσον αφορά εν γένει τη θητεία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου. Αλλά τότε η «διαφορά γνώμης» θα τους «καίει» και δεν θα τη διαχειρίζονται απλώς επικοινωνιακά.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v